Απεργιακή κινητοποίηση στη Νάουσα στις 27 Νοέμβρη

ergatiko-kentro-naoysas

Συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία θα έχει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, στην Πλατεία Καρατάσου στις 10πμ.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αναφέρει: "Να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας. Το μέλλον της εργατικής - λαϊκής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και η μόνιμη ανασφάλεια.

Απορρίπτουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν. Απορρίπτουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής. Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας.

Εδώ και τώρα:

• Υπογραφή ΣΣΕ με επαναφορά στα 751€ ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς.
• Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών υγείας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων.
• Ουσιαστική κάλυψη όλων των ανέργων, επίδομα ανεργίας όσο διαρκεί η ανεργία, να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος όλο το διάστημα της ανεργίας, να εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας οι μαγαζάτορες άνεργοι.
• Να στελεχωθεί Νοσοκομείο και ΙΚΑ με τους απαραίτητους γιατρούς, προσωπικό και εξοπλισμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
• Να αποζημιωθούν στο σύνολο της ζημιάς από τις καταστροφές οι αγρότες της περιοχής μας, να παρθούν ειδικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους κλάδους μεταποίησης (ξυλουργία – διαλογητήρια κλπ) που έμειναν χωρίς ταμείο ανεργίας και με αθώρητο βιβλιάριο υγείας.

Δεν περιμένουμε σωτήρες.
Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου, αυτοί παράγουν, αυτοί κινούν εργοστάσια, επιχειρήσεις.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.

Το ΔΣ του ΕΚΝ μετά την απεργία οργανώνει πλατιά, λαϊκή σύσκεψη με βάση τις αρνητικές εξελίξεις στην υγεία και τις ελλείψεις σε ΙΚΑ και Νοσοκομείο. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, ώρα 7:00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου".