Logo

Επιστημονικό σεμινάριο για τον αυτισμό πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Στις 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό σεμινάριο του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό(ΜΑμΑ) στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη , η οποία αναφέρθηκε στους στόχους της ΜΑμΑ και την σπουδαιότητα της ύπαρξης ενός συλλόγου που εκπροσωπεί άτομα στο φάσμα του αυτισμού ,μιας και πρόκειται για μία περίπλοκη και δύσκολη αναπτυξιακή διαταραχή με συγκεκριμένη επιστημονική προσέγγιση και αντιμετώπιση.

Aftismo094536

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία ‘Ολγα Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός με εξειδίκευση στις Αναπτυξιακές Διαταραχές, η οποία κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον του κοινού ,αναλύοντας πώς το παιχνίδι βοηθά τα άτομα του αυτιστικού φάσματος να αναπτύξουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Το σεμινάριο, διάρκειας τεσσάρων ωρών, απευθύνονταν σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας ,βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς ,εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς .

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση ενώ έγινε και κλήρωση δύο βιβλίων με τίτλο ‘Το Αυγό’, προσφορά της συγγραφέως Έυας Βακιρτζή σε δύο τυχερές που παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb