Αφιέρωμα στη Γυναίκα από τον Έρασμο

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης με το διακριτικό τίτλο «ΕΡΑΣΜΟΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Μαρτίου εκδήλωση-αφιέρωμα στη “Γυναίκα του Σήμερα”.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: "Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο καφέ Beluga, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Ειρήνη Αθανασάκη-Κοσκερίδη, Σύμβουλος Ισότητας των Φύλων, η οποία αξιοποιώντας στατιστικά στοιχεία, ανέπτυξε το θέμα “Απασχόληση, Θέσεις Ευθύνης, Οικογένεια, Βία, Παιδεία, Πολιτική: Γιατί η Ισότητα αργεί ακόμη;”, καλύπτοντας ζητήματα ανισοτήτων που εξακολουθούν να υφίστανται στη σημερινή εποχή, θίγοντας συγχρόνως και το θέμα της κακοποίησης γυναικών. Η κ. Αθανασάκη συνεργαζόμενη με τη Γ. Γ. Ισότητας των Φύλων, το Κ.Ε.Θ.Ι., και με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), παρουσίασε τα ερευνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών, ιδιαίτερα αυτά του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των φύλων (2017), που καταγράφουν την υφιστάμενη κατάσταση στις διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Παρόλα τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε νομικό & νομοθετικό επίπεδο, φαίνεται ότι η Ισότητα αργεί ακόμη! Η διαπίστωση αυτή ανάγεται στη δυσκολία αλλαγής νοοτροπιών, χρόνιων προκαταλήψεων και στερεοτύπων που εξαλείφονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Το αισιόδοξο μήνυμα πάντως, είναι ότι βελτιώνεται το πλαίσιο για την Ενδοοικογενειακή Βία και ενθαρρύνονται, ολοένα και περισσότερο, γυναίκες-θύματα να σπάσουν τη σιωπή και να μοιραστούν τα παθήματά τους με ειδικούς-άντρες & γυναίκες- ώστε να προβούν στην ουσιαστική αντιμετώπισή τους. Η Ειρήνη με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη καλή της διάθεση, βοηθάει σημαντικά το έργο του Συλλόγου στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και την ευχαριστούμε από καρδιάς ...

Για τα συναισθήματα που πλημμύρισαν την αίθουσα στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ευχαριστούμε ολόψυχα τη μουσικό Κατερίνα Σωτηρίου και την εκπαιδευτικό Κατερίνα Πασιοπούλου, για τη διαχρονική μουσική στήριξη του «ΕΡΑΣΜΟΥ». Στηρίζουν και ανταποκρίνονται στα αιτήματα του Συλλόγου, όποτε τις ζητηθεί. Επιμελήθηκαν και ερμήνευσαν ένα μουσικό δρώμενο με ευαισθησία, που συγκίνησε έντονα το ακροατήριο, μέσα από στίχους και κείμενα δημιουργών, που ύμνησαν τη γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της... Τραγούδησαν για τη μητρότητα, την αγάπη της, τη στοργή της, την ομορφιά και τη δύναμή της, την ανταπόκρισή της στην ανάγκη των γονιών ως κόρη, τη εργατικότητά της, τις αντοχές της, την πίστη της στη οικογένεια, τη συντροφικότητά της... Ο νεαρός καλλιτέχνης Δημήτρης Κύρτσος, συνόδεψε μελωδικά το δρώμενο με τo μπουζούκι και το χαμόγελό του και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας: τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Σοφιανίδη, την πρ. Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτσόγλου-Γεωργιάδη, τη δημοτική σύμβουλο κ. Μαρία Παπαϊωάννου, την πολιτευτή κ. Γεωργία Μπατσαρά και την πρόεδρο του Γηροκομείου Βέροιας κ. Μαίρη Κάτσιου. Επίσης νοιώθουμε υπόχρεοι στα Μ.Μ.Ε. που επικοινώνησαν την πρόσκλησή μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και παρευρεθήκατε σ’ αυτό το αφιέρωμα, δηλώνοντας τη στήριξή σας και αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξάλειψης της βίας, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται και όποιο μέλος της κοινωνίας μας κι αν αφορά. Η διάθεσή σας για συμπόρευση στον αγώνα μας κατά της βίας, μας γεμίζει χαρά & ικανοποίηση καθώς μας δίνει δύναμη, αισιοδοξία και ελπίδα να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας".