Άγγελος Ροδαφηνός: Χρειάζεται κριτική σκέψη για να διακρίνουμε το αληθινό από το ψεύτικο (βίντεο)

Εκδήλωση με θέμα που μπορώ να βρει κανείς την αλήθεια σε θέματα όπως οι θεραπείες δύσκολων ασθενειών ή οι ψευτοεπιστήμες διοργανώθηκε από την Βιβλιοθήκη με ομιλητή τον Βεροιώτη Δρ Άγγελο Ροδαφηνό, καθηγητής Ψυχολογίας, συγγραφέα των βιβλίων «Από Πρίγκιπας Βάτραχος και Τούμπαλιν» και «Οι Ηλίθιοι είναι Ανίκητοι».

Ο ομιλητής προσπάθησε να δείξει τον δρόμο αναζήτησης της αλήθειας σε θέματα όπως η σστρολογία, η ομοιοπαθητική, η γραφολογία, η ιριδολογία, ο βελονισμός, οι βιορυθμοί, η πυροβασία, οι κρυστάλλινες σφαίρες, κ.α. Στην ομιλία του επεσήμανε ότι συχνά, πιθανόν λόγω έλλειψης εκπαίδευσης στην ικανότητα κριτικής σκέψης, συνδυάζοντας μια σειρά γεγονότων καταλήγουμε άθελα σε λανθασμένα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα σε ψευδο-συσχετίσεις της μορφής: ”Κάθε φορά που πλένω το αμάξι μου βρέχει”, ”Μόλις τώρα σε σκεφτόμουνα και πήρες τηλέφωνο!”, ”Είδα στον ύπνο μου ότι αρρώστησαν οι γονείς μου και την άλλη μέρα αρρώστησε η μητέρα μου.”

Ο κ. Ροδαφηνός τόνισε ότι για να μπορέσει κανείς να διακρίνει μεταξύ του έγκυρου και του ψευδούς ή αληθοφανούς, πρέπει να αναπτύξει κριτική σκέψη.

Δείτε τι είπε μετά την παρουσίαση ο κ. Ροδαφηνός