Επίσκεψη Φ.Καρασαρλίδου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, επισκέφτηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Πρωτοβουλίας για το Παιδί η βουλευτής του Νομού Φρόσω Καρασαρλίδου.

Η κυρία Καρασαρλίδου ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου Κέντρου και διαπίστωσε τις μεγάλες δυνατότητες που αυτό έχει για το έργο της φροντίδας και της προστασίας των παιδιών. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τους εργαζόμενους και ζήτησε να πληροφορηθεί σε βάθος για τα περιστατικά, τους τρόπους και τις μεθόδους αντιμετώπισης, τη λειτουργία των εργαστηρίων, τη θεραπεία τραύματος, τη μακροχρόνια φιλοξενία και την υπό ετοιμασία ημιαυτόνομη διαβίωση νέων.

Η συζήτηση υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και για τα δύο μέρη.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού ευχαρίστησε την κυρία Καρασαρλίδου για το ειλικρινές και διαρκές ενδιαφέρον της και τόνισε τη συμβολή της στο έργο υλοποίησης της μετεγκατάστασης του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας.

Επισυνάπτουμε, τέλος, την ανακοίνωση του γραφείου της για την ανωτέρω επίσκεψη:

«Επισκέφτηκα το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στη Βέροια του Συλλόγου "Πρωτοβουλία για το Παιδί". Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο κ. Σιδηρόπουλο και τους εργαζόμενους για το έργο που γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο καθώς και στο Σπίτι στη Βεργίνα και στο Κέντρο Θεραπείας Τραύματος.

Ξεναγήθηκα στους καινούργιους χώρους του Κέντρου, το οποίο φιλοξενεί παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική). Με τον πρόεδρο συνομιλήσαμε για τη προσπάθεια της ολοκλήρωσης της ημιαυτόνομης διαβίωσης για άτομα μετά τα 18. Τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια στην διοίκηση, στον πρόεδρο και τους εργαζόμενους για το πολύτιμο έργο τους αλλά και για την ψυχική δύναμη με την οποία αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα δύσκολα περιστατικά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι κάθε μέρα. Τους διαβεβαιώνω, για ακόμα μία φορά, ότι είμαι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν».