Γηροκομείο Βέροιας: Δυο χρόνια συμπλήρωσε η διοίκηση

girokomeio11

Από την Διοίκηση του Γηροκομείου Βέροιας εστάλη η εξής ανοικτή επιστολή: "Δύο χρόνιας νέας πνοής στο Γηροκομείο. Δύο χρόνια συμπλήρωσε η νέα διοίκηση του Γηροκομείου Βέροιας, επιφέροντας τεράστιες αλλαγές σε όλους τους τομείς λειτουργίας του Ιδρύματος.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Το Ίδρυμα διοικείται και λειτουργεί από τρία αιρετά μέλη του Αδελφάτου και δύο διορισμένα από την Περιφέρεια. Το Αδελφάτο είναι ο σύλλογος που στηρίζει οικονομικά, ηθικά και υλικά το Γηροκομείο.

Στα δύο χρόνια θητείας, το συμβούλιο λειτουργεί σαν μια ομάδα, ενωμένη, κάνοντας πολλές παρεμβάσεις και βάζοντας στοίχημα ζωής όχι μόνο να κρατήσει το Γηροκομείο σε λειτουργία, αλλά και να βελτιώσει κατακόρυφα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τροφίμους.

Οι προτεραιότητες που τέθηκαν και οι δράσεις που αναλήφθηκαν είναι οι εξής:

Πρώτον: Γενικό εξορθολογισμό των εξόδων και προσαρμογή των μισθών του προσωπικού σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία, ζήτημα εξόχως σημαντικό που δεν είχε αγγίξει η προηγούμενη διοίκηση.

Δεύτερον: Απαίτηση αυστηρού ελέγχου σε οτιδήποτε εισερχόμενο υλικό με την καθιέρωση δελτίου παραλαβής και έλεγχος στα υλικά που βρίσκονται και χρησιμοποιούνται στις αποθήκες.

Τρίτον: Καθιέρωση είσπραξης των συντάξεων με απευθείας κατάθεση στην τράπεζα και όχι μέσω ταχυδρόμων, για διαφάνεια και έλεγχο.

Τέταρτον: Υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων είσπραξης για οποιαδήποτε δωρεά, ώστε να επανέλθει η έξωθεν καλή μαρτυρία που είχε χαθεί.

Πέμπτον: Προγραμματισμός για εξόφληση χρεών που άφησε η παλαιά διοίκηση, ακόμα και από το 2010, προς φαρμακοποιούς, ΙΚΑ, προμηθευτές, μισθοδοσίες, φόρους κλπ. Το χρέος που παρέλαβε η νέα διοίκηση το 2013, έχει μειωθεί σημαντικά μέσω τον διαρκούς και λεπτομερούς έλεγχου.

Έκτον: Αυστηρός έλεγχος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον υπεύθυνο γιατρό του Ιδρύματος, καθώς και φροντίδα στη διατροφή, τη νοσηλεία και την καθαριότητα των τροφίμων.

Έβδομον: Αντικατάσταση προσωπικού λόγω ακαταλληλότητας. Η επιλογή έγινε μέσω συνεντεύξεως, για τέσσερα άτομα στην καθαριότητα και δύο στην νοσηλεία. Ομολογουμένως, έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα από την εργατικότητα και την ευσυνειδησία των νέων εργαζομένων, γεγονός που αποτυπώνεται στην αλλαγή εικόνας του Ιδρύματος το οποίο λάμπει από καθαριότητα.

Τέλος, μετά από πολλές προσπάθειες όλων μας, υπογράφηκε η άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια και το Ίδρυμα κατόρθωσε και πήρε την πολυπόθητη πιστοποίηση. Είμαστε πλέον σε αναμονή για να λάβουμε από το κράτος την, έστω μικρή, επιχορήγηση που έχει μεγάλη ανάγκη το Γηροκομείο.

Σε αυτό το θέμα, συμπαραστάτες έχουμε τον αντιπεριφερειάρχη κο. Καλαϊτζίδη Κώστα και την περιφερειακή σύμβουλο για θέματα υγείας κα. Καρατζιούλα Νίκη, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Οφείλουμε όμως να ευχαριστήσουμε δημόσια τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και το πλήρωμα της Εκκλησίας, που αδιαλείπτως κάθε χρόνο ενισχύουν χρηματικά και υλικά το Γηροκομείο.

Η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει. Το Ίδρυμα έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα γιατί είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και γι 'αυτό το λόγο το Αδελφάτο διοργανώνει κάθε χρόνο πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, ώστε να ενισχυθεί το Ίδρυμα.

Φέτος, το απογευματινό διοργανώνεται για την αγορά πετρελαίου, που είναι ένα σημαντικό έξοδο (το 2013 κόστισε 27.000 ευρώ).

Είμαστε συγκινημένοι από την ήδη ενθαρρυντική ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια να δώσουμε νέα πνοή στο Γηροκομείο Βέροιας και είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να ελέγξει το αληθές όσων γράφονται στην παρούσα ανοιχτή επιστολή. Επιζητούμε τον έλεγχο και προτείνουμε να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια από όποιες διοικήσεις προκύψουν.