Ομιλία με θέμα "Διαπαιδαγώγηση και όρια" στο 13ο Δημοτικό Βέροιας

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμονων του 13ου Δημοτικού Σχολείο Βέροιας, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με θέμα "Διαπεδαγώγηση και όρια" στις 14/2/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου.

"Η βασική ομιλήτρια κα Τσολάκη Χριστίνα – Ψυχολόγος, θα μας δώσει την ευκαιρία να την έχουμε κοντά μας και θα αναπτύξει κατά την παρουσίασή της τα αίτια, τις επιπτώσεις, τις προληπτικές ενέργειες, τη στήριξη και τους τρόπους αντιμετώπισης από γονείς και εκπαιδευτικούς του φαινομένου, ενθαρρύνοντας στο πέρας της ομιλίας της έναν ανοιχτό διάλογο, πρόθυμη να δώσει απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Ανάμεσα στην αυταρχική τιμωρία και την ανεξέλεγκτη επιτρεπτικότητα, υπάρχει και μία εναλλακτική λύση που είναι η λεγόμενη θετική πειθαρχία. Η πειθαρχία αυτή λαμβάνει υπόψη τη συναισθηματική ζωή του παιδιού, την καθημερινότητά του, καθώς και τους στόχους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής του.

Όταν λέμε πειθαρχία εννοούμε τη θέσπιση ορίων, εν αντιθέσει με ορισμένους που θεωρούν ότι πειθαρχία είναι συνώνυμη με τις λέξεις τιμωρία και καταπίεση.
Η ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη του παιδιού να απαιτεί από τους άλλους και στην ικανότητά του να αναγνωρίζει τις απαιτήσεις των άλλων, οδηγεί στην ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας και στη δημιουργία ικανοποιητικών κοινωνικών σχέσεων. Όταν το παιδί δείχνει πρόθυμο να κάνει ό,τι του λένε, κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κοινωνικοποίησή του.

Η παρουσία όλων σας στη συγκεκριμένη εκδήλωση κρίνεται πολύτιμη" αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχολή Γονέων

Σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Ημαθίας "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" και της κοινωνικού λειτουργού της ΕΔΕΑΥ και ύστερα από αίτημα των γονέων, δημιουργείται στο 13ο Δημοτικό Βέροιας Σχολή γονέων. Η συγκρότηση των ομάδων θα αποτελείται από γονείς των μαθητών, η ώρα που θα είναι απόγευμα και θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση με τους γονείς.