Logo

Θεία Λειτουργία για τους προστάτες των Ιατρών και Οδοντιάτρων Ημαθίας

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου που είναι οι προστάτες των Ιατρών και Οδοντιάτρων του Νομού Ημαθίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε η Καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ κ. Βασιλική Κώστα, η οποία ανέπτυξε το θέμα «ἰητρός ἀνήρ πολλῶν ἀντάξιος ἄλλων».

{jlex}flickr:72157669064622059{/jlex} 

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για τους Τρείς Ιεράρχες

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στην εκδήλωση ομίλησε ο Καθηγητής Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Φύκαρης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι μητέρες των Αγίων Τριών Ιεραρχών ως παράγοντες παιδαγωγίας προς το καθ΄ ομοίωσιν». Στην συνέχεια η παιδική βυζαντινή χορωδία της Ακαδημίας Μουσικής «Ειρμός» έψαλε ύμνους της εορτής των Τριών Ιεραρχών υπό την διεύθυνση του κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Αφεντούλης.

{jlex}flickr:72157692861114615{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb