Γιορτινές δράσεις της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Από την Πρωτοβουλία για το Παιδί ανακοινώθηκαν οι γιορτινές δράσεις του Κέντρου. Αναλυτικά:

"Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν το Σπίτι της Βεργίνας μέλη από το Club Lost και οργάνωσαν μία αξέχαστη γιορτή με Παρασκευή χριστουγεννιάτικων λιχουδιών, παιχνίδια, μουσική κλπ. Τους ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη και τη θετική αύρα που διέκρινε την παρουσία τους και μεταδόθηκε σε όλο το Σπίτι. Είναι οι καινούργιοι φίλοι των παιδιών μας.

Την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση, τα γραφεία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Βέροιας, ο Πρόεδρος της ΠγτΠ. Εκεί, σε μία σύντομη αλλά μεστή συνάντηση με τα παιδιά-μικρούς αθλητές, είχε την ευκαιρία να αναλύσει το έργο της Πρωτοβουλίας, ώστε να κατανοήσουν τα μικρά παιδιά το βαθύτερο νόημα της πράξης αλληλεγγύης στην οποία επιδόθηκαν μετά από παρότρυνση των διοικούντων και του προπονητή τους. Τα παιδιά ρώτησαν και έμαθαν πολλά για την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και ιδίως σε συνομήλικα παιδιά σε ανάγκη. Στο τέλος, παρέδωσαν μία μεγάλη ποσότητα δικών τους παιχνιδιών και βιβλίων, που αποχωρίστηκαν, για χάρη των μικρών τους φίλων. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τόσο τα παιδιά (και τους γονείς τους) όσο και τους προπονητές-παιδαγωγούς, καθώς και τους διοικούντες της Ακαδημίας, ιδιαίτερα τον Σάκη Σίμπο και τον Κώστα Γιοβανόπουλο.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας η παράσταση της Εύας Ιεροπούλου «Ίκαρος Ποντίκαρος», ενός μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους θεατές, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Νάουσας-Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εστίας Μουσών Νάουσας και του Ωδείου «Φίλιππος» Βέροιας. Στην παράσταση έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν παιδιά από τη Βέροια, τη Νάουσα και τη Θεσσαλονίκη, με καταπληκτική επιτυχία, μπροστά μία κατάμεστη αίθουσα. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της, τον Δήμο Νάουσας, την Εστία Μουσών, την Νίκη και τη Νεφέλη Μπραβάκη, την Εύα Ιεροπούλου και όλα τα παιδιά που έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και μάγεψαν με το ταλέντο τους.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν το Σπίτι της Βεργίνας οι παίκτες, οι προπονητές και οι διοικούντες της ομάδας μπάσκετ του «Φιλίππου» Βεροίας, σε μία εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης προς το έργο μας, που έχει καθιερωθεί από το αδελφό Σωματείο. Οι άνθρωποι του «Φιλίππου» πρόσφεραν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους στα παιδιά, αλλά και συμβολικά «γούρια» στις φροντίστριες-παιδαγωγούς. Οι αθλητές έπαιξαν με τα γνώριμά τους παιδιά, μέσα σε μία χαρμόσυνη και συγκινητική ατμόσφαιρα. Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του τμήματος Ηλία Λαζό, τους προπονητές Δημήτρη Γκίμα και Χρήστο Μπλατσιώτη και όλους τους αθλητές της ομάδας.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, πρόσκοποι προερχόμενοι από διάφορα σημεία της Μακεδονίας, που ανήκουν στην Εφορεία Προσκόπων Κ. Μακεδονίας, πραγματοποίησαν δράση συγκέντρωσης τροφίμων στη Βέροια, για τις ανάγκες των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειακό Έφορο Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Ματθαίο Πιστοφίδη, τον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών κύριο Απόστολο Δεληγιάννη, τον Αρχηγό του 3ου Συστήματος Βεροίας κύριο Ευάγγελο Παπαχαραλάμπους και όλους τους Προσκόπους που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση, που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία".