"Έφυγε" νέα η Βεροιώτισσα επιχειρηματίας Μαρία Κουρσάνη

Σε νέα ηλικία έφυγε από την ζωή η γνωστή και αγαπητή Βεροιώτισσα επιχειρηματίας Μαρία Κουρσάνη. Από τις πιό γνωστές της δραστηριότητες ήταν η επιχείρηση ψηφιακών υπηρεσιών «ΧΡΩΜΑ CREATIONS» μέσω της οποίας η Μαρία επιμελήθηκε μεγάλου αριθμού ποιοτικών διαφημιστικών εκτυπώσεων, αφισσών, περιοδικών, βιβλίων και άλλων ψηφιακών εκδόσεων.

Αργότερα το ανήσυχο πνεύμα της Μαρίας την έστρεψε προς την εστίαση και την ενέπνευσε στην δημιουργία του «AVATON» ενός εστιατορίου που στεγάστηκε σε ένα παραδοσιακό κτίσμα στην παλιά πόλη της Βέροιας με αισθητική και κομψότητα, όπου η γαστρονομία ήταν στις γευστικές συνήθειες και μνήμες του Έλληνα, μπολιασμένη ταυτόχρονα με δημιουργική φαντασία και την τόλμη στη χρήση των υλικών, το έξοχο σέρβις και την εμπνευσμένη ατμόσφαιρα σε έναν φιλόξενο σύγχρονο χώρο υψηλής αισθητικής, που έτυχε εξαιρετικών σχολίων και βραβεύσεων.

Ήταν επίσης γνωστές οι δραστηριότητες εστίασης που ανέπτυξε η Μαρία στην Πάργα και την Χαλκιδική.

Παράλληλα με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες η Μαρία συμμετείχε ενεργά στα κοινωνικά και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η δραστηροποίησή της στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Ημαθίας, όπου από τις θέσεις της Ειδικής Γραμματέως και της Εφόρου Γυναικών άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της προσφοράς της.

Τα τελευταία χρόνια η Μαρία μετέφερε τις δραστηριότητες της στη Θεσσαλονίκη όπου εγκαταστάθηκε και δημιούργησε οικογένεια.

Η Μαρία ήταν κόρη του Σωτήρη Κουρσάνη από την Πάργα της Ηπείρου και της Τζένης Μπαζάκα από την Βέροια.

Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια όπου αργότερα ανέπτυξε τις επιχειρηματικές και κοινωνικές της δραστηριότητες με τις οποίες έγινε ευρύτερα γνωστή και αγαπητή.

Η Μαρία Κουρσάνη έφυγε νέα από την ζωή μετά από σύντομη ασθένεια, αφήνοντας απαρηγόρητους τον σύζυγό της, την μικρούλα κόρη της, την μητέρα της, τον αδελφό της, τους συγγενείς και φίλους της.

Κηδεύτηκε στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία συγγενών και φίλων από την Θεσσαλονίκη, την Βέροια και την Ήπειρο.

Πηγή πληροφοριών: Αναστάσιος Βασιάδης