Δράσεις των Προσκόπων Αλεξάνδρειας

proskop alexann

Από τους Προσκόπουλος Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Στα πλαίσια του Προγράμματος Δράσης 2014 των Προσκόπων Αλεξάνδρειας σας γνωστοποιούμε τις δράσεις που συμμετείχαν τα τμήματα μας για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε :

Οι Πρόσκοποί μας συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.), το γνωστό σε όλους μας J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορη των Αιθέρων και J.O.T.I. (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορη στο Internet.

 

Το J.O.T.A.–J.O.T.I. πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Φέτος, ξεκινά στις 00:00 (ώρα Ελλάδας) της 18ης Οκτωβρίου 2014 και τελειώνει στις 23:59 ( ώρα Ελλάδας) της 19ης Οκτωβρίου 2014.

Τι είναι το JOTA (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορη των Αιθέρων και το JOTI (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορη στο Διαδίκτυο.

Το JOTA-JOTI είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών και μέσω εφαρμογών Διαδικτύου (παιχνίδια διαδικτύου)

Το JOTA - JOTI είναι μια παγκόσμια δράση. Είναι ένα πραγματικό Τζάμπορη κατά το οποίο Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη σχολή RAM COMPUTER για τη φιλοξενία της καθώς και τον ειδικό συνεργάτη Πομάκη Σταύρο για την ενημέρωση που μας έκανε όσον αφορά τον ραδιοερασιτεχνικό σταθμό.

Η παγκόσμια πρόκληση του JOTA-JOTI και φέτος στέφτηκε με επιτυχία.

Η δεύτερη δράση των Προσκόπων Αλεξάνδρειας ήταν η συμμετοχή στην " Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα "

Μια εκδήλωση, που με ευχάριστο τρόπο προσεγγίζει τους ανθρώπους γα να τους ενημερώσει και να τους βάλει στο μυαλό τους υγιείς συνήθειες και συμπεριφορές όπως το ότι «ποτέ δεν πρέπει να έχουμε καταναλώσει αλκοόλ όταν είναι να πιάσουμε το τιμόνι».

Σε μια χώρα, που ακόμη θρηνούμε πολλά θύματα στους δρόμους μας, εμείς, μαζί σας, καταφέρνουμε να περνάμε μηνύματα, να αλλάζουμε συμπεριφορές και να βοηθάμε να σώζουμε ζωές.

Μην ξεχνάτε ότι αυτή η εκδήλωση και τα μηνύματα για το αλκοόλ και την οδήγηση έχουν βοηθήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στο να καθιερώσουμε στη χώρα μας την επιλογή του «Οδηγού της παρέας» αλλά και στο να μειωθούν τα τροχαία.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο μήνυμα μας :
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει... Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»
καθώς και όλα τα μαγαζιά του πεζόδρομου της πόλης μας για την ευχάριστη συνεργασία τους.
Ραντεβού του χρόνου για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια!".