Απεργιακά καλέσματα από ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Απεργιακό κάλεσμα για μια σειρά κινητοποιήσεων απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ Ημαθίας και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. 

Το ΠΑΜΕ καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε πικετοφορία σήμερα, 5/12 στις 6:00μμ στην κεντρική αγορά της Βέροιας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσαν χθες εν κρυπτό στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης των εργαζομένων".

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, στο συλλαλητήριο, 10:30πμ έξω από τον ΟΑΕΔ, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στην απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία και την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία. Πρόκειται για μια ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό να εξυπηρετήσει τους βιομήχανους. Μια ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» θα έρθει μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, μέσα από την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας οργανώνει για σήμερα περιοδείες σε χώρους δουλειάς με σκοπό να ενημερώσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους την καλύτερη οργάνωση της πάλης".