Logo

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αντιδρά στην υποβολή δικογραφίας για το μπλοκάρισμα της ΝΑΤΟικής φάλαγγας

Απο το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια – για την οποία η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες- της ελληνικής αστυνομίας, να υποβάλει δικογραφία στην εισαγγελία σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών, εργαζομένων και άλλων αγωνιστών μεταξύ των οποίων του βουλευτή Σάκη Βαρδαλή και του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, καθώς και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκη Τσίτση για τη συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟϊκή κινητοποίηση στην Κοζάνη τον Ιούνιο 2017.

Πρόκειται για την κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», που είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της ΝΑΤΟικής φάλαγγας που βρισκόταν καθ' οδόν για την άσκηση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν από τη Νάουσα συνδικαλιστές από το ΔΣ του ΕΚΝ και σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, όπως και συνδικαλιστές του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας».

Στη δικογραφία που συνέταξε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, γίνεται λόγος για «παράβαση του άρθρου 292 του Π.Κ. (Παρακώλυση Συγκοινωνιών) που έλαβε χώρα την 02-06-2017». Στη δικογραφία σημειώνεται πως η κινητοποίηση έγινε «με απώτερο σκοπό την παρεμπόδιση της διέλευσης της Αλβανικής στρατιωτικής φάλαγγας αποτελούμενη από εκατόν σαράντα εννέα (149) άτομα και δεκαεννέα (19) τροχοφόρα οχήματα".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb