proteas

tsakiridis tires

"Η ΕΝΚΛΩ δεν θα γίνει Πειραϊκή Πατραϊκή"

Από τους πρώην Εργαζομένους ΕΝΚΛΩ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Οι πρώην Εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ ζήτησαν από το Υπουργείο Εργασίας την σύγκλιση τριμερούς συνάντησης (σύνδικος , εργαζόμενοι , Πολιτεία) σχετικά με τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που έχουν διαπιστωθεί στην εξέλιξη των πτωχευτικών διαδικασιών της ΕΝ ΚΛΩ. Οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα των πιστωτών – εργαζομένων , καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει κατατεθεί επίσημο επενδυτικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένη πρόταση προς εισηγήτρια , σύνδικο και συμβούλιο πιστωτών , που εμπεριέχει με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων , παραγωγική χρήση βιομηχανικών μονάδων της πτωχής εταιρίας μετά από την εξαγορά τους με δημόσιο πλειστηριασμό.

Στην τριμερή συνάντηση κατεγράφη ότι:

1. Η διαδικασία αποτίμησης της αξίας των ακινήτων (οικόπεδα κτίρια) της πτωχής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς αναμένεται να αποσταλεί τουλάχιστον μία αποτίμηση ακόμα για να προωθηθεί σε κρίση του Πτωχευτικού δικαστηρίου , ενώ άλλες δύο θα προωθηθούν ή έχουν προωθηθεί προς κρίση. Σε σύνολο τριών κρίσιμων εγκαταστάσεων , που είναι αυτές που θα λειτουργήσουν για τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου των εργαζομένων , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΞΙΑΣ. Να σημειωθεί ότι η κατατεθειμένη επενδυτική πρόταση αφορά το σύνολο των εγκαταστάσεων και όχι μόνο τις τρεις.

Προβλεπόμενος χρόνος για να φτάσουν τα τρία ακίνητα σε δημόσιο πλειστηριασμό – αρχές 2018- . όσον αφορά για το μηχανολογικό εξοπλισμό αυτών , σύμφωνα με την δήλωση της συνδίκου , αυτός όπως και ο υπόλοιπος των άλλων εργοστασίων έχει τελειώσει η αποτίμηση της αξίας του . Στην εύλογη απορία μας γιατί ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ μετά την πτώχευση δεν έχουμε ακόμη αποτίμηση αξίας ακινήτων η απάντηση είναι ‘’δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό’ . Με βάση την παραπάνω δρομολογημένη πορεία εκποιήσεων , παρατηρούμε ότι πωλούνται πρώτα τα μηχανήματα (τα οποία αποδεδειγμένα πλέον θα μπορούσαν να υποστηρίξουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας) και μετά τα ακίνητα . Όπως είναι κατανοητό , οι μόνοι αγοραστές είναι μεταπράτες μηχανολογικού εξοπλισμού όπως και γίνεται μέχρι σήμερα. Αυτή η πρακτική των εκποιήσεων μόνο παραγωγική ανασυγκρότηση δεν λέγεται !!!

2. Όλοι οι παριστάμενοι δικηγόροι των εργαζομένων ανέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας , ότι η προτεινόμενη από την σύνδικο διαδικασία εκποίησης του υπολοίπου της πτωχευτικής περιουσίας εκτός του ότι δεν απαιτείται , θα είναι τόσο χρονοβόρα ώστε δεν θα υπάρχει επενδυτής όταν και άμα τελειώσει (18-24 μήνες).

3. Η σύνδικος μας πληροφόρησέ ότι έχει αναφέρει στον επενδυτή να αγοράσει από τον πλειστηριασμό ότι έχει αναγγείλει που αυτή την στιγμή είναι :

 Ένα οικόπεδο – κτίριο στην Αυλίδα που ήταν κάποτε αποθήκες logistics της πτωχής κενό εξοπλισμού

 Τον εξοπλισμό ενός εργοστασίου στην Σκύδρα (χωρίς το οικόπεδο και το κτίριο) !

 Μέρος εξοπλισμού ενός εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη που έχει ήδη ‘κανιβαλιστεί’ από συνεχείς εκποιήσεις

4. Είναι προφανές ότι η όλη παραπάνω διαδικασία δεν αναφέρεται σε επενδυτές αλλά σε εμπόρους μεταχειρισμένων .

5. Οι εργαζόμενοι έθεσαν υπ’όψην της πολιτείας ότι αυτή τακτική εκποιήσεων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την επιβολή προστίμων από την Ε.Ε.Α καθώς δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ η πτώχευση (βλέπε Πειραϊκή Πατραϊκή) . Η θέση της συνδίκου σχετικά με το θέμα αυτό ήταν ότι ευθύνεται η Κυβέρνηση που έπαυσε τους πλειστηριασμούς επί εξάμηνο . Για τα τρία τουλάχιστον χρόνια καθυστέρησης στην αποτίμηση άραγε ποιος φταίει και ποιος το ελέγχει αυτό;

6. Τέλος η σύνδικος δεσμεύθηκε ότι οι επόμενες εκποιήσεις –των τριών κρίσιμων εγκαταστάσεων ‘θα μεριμνήσει’ ώστε να πλειστηριαστούν ταυτόχρονα οικόπεδο κτίριο και εξοπλισμός. Δεν μας είπε την ημερομηνία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα .

Συμπέρασμα:

Εμείς όλα αυτά τα γνωρίζαμε γιατί είμαστε ‘’οι άνεργοι που βλέπουν τους γερανούς αποξήλωσης εργοστασίων να περνούν’’ . Χαιρόμαστε που τα άκουσε και η Πολιτεία ώστε να μην χαρακτηριζόμαστε γραφικοί . Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της καθώς βλάπτονται ήδη τα συμφέροντα του ΕΦΚΑ και του Δημοσίου.

Ελπίζουμε να έχει γίνει κατανοητό ότι εξαγγελίες ‘’Δίκαιη Ανάπτυξη’’ , ‘’Παραγωγική Ανασυγκρότηση’’ ,‘’Επενδύσεις’’ , ‘’Αξιοπρεπής εργασία , μείωση ανεργίας’’ αποτελούν κενό γράμμα με βάση την εξέλιξη της υπόθεσης ΕΝ ΚΛΩ.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πλέον καταλάβει ότι αφού όσον αφορά τις πτωχεύσεις κυριαρχεί η αντίληψη του ‘ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό’’ οπότε θα στραφούμε στην νόμιμη διεκδίκηση των συμφερόντων μας όσο μακριά και αν φτάνει αυτή η διεκδίκηση . Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα μας εξαντλήσουν και θα τα παρατήσουμε τότε δεν ξέρουν τι σημαίνει εργαζόμενος ΕΝ ΚΛΩ . Η ΕΝ ΚΛΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ".

dyslexia centers

super course

logomageia

sidiropoulos

meimaridis

studio 69