Παιχνίδια λόγου και γραφής στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Οι μαθητές των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την διαδραστική παρουσίαση της Λογοθεραπεύτριας κας Μπρούβαλης Ανθούλας. Η κα Μπρούβαλη μέσω βίντεο, ομαδικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών εξήγησε τι είναι η λογοθεραπεία και σε συνεργασία με τα παιδιά έδειξε τρόπους ενδυνάμωσης των μυών του στόματος. Επίσης, τα παιδιά έμαθαν να ελέγχουν την αναπνοή τους και φυσικά, συζήτησαν για τη διαφορετικότητα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

« ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ»

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Χρήστος Μπαμπαλής επισκέφθηκε και μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη της φυσικής άσκησης στη παιδική ηλικία που είναι τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Ειδικότερα, τα παιδιά που αθλούνται μαθαίνουν να διοχετεύουν με δημιουργικό τρόπο την ενέργεια τους, κοινωνικοποιούνται, περιορίζουν την υπερκινητικότητα τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση. Επίσης, τα παιδιά δοκίμασαν τις χορευτικές τους ικανότητες, καθώς ο κ. Μπαμπαλής τους έδειξε ορισμένους παραδοσιακούς χορούς όπως ο συρτός, η πατινάδα, ο καστοριανός κ.ά. Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκεφτήκαμε το γυμναστήριο Forcital Gym Center κυρίου Καρατσιώλη Σταύρου. Οι δύο καθηγητές φυσικής αγωγής ξενάγησαν τα παιδιά στο χώρο του γυμναστηρίου. Τα παιδιά γνώρισαν και δοκίμασαν διάφορα όργανα γυμναστικής και στο τέλος με τη βοήθεια των γυμναστών έκαναν αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Γνώσεις που στάζουν μέλι!!!!!

Κλείνοντας την ενότητα των «Επαγγελμάτων του χθες και του σήμερα» το ζευγάρι μελισσοκόμων η κ. Μαρία και ο κ. Σάκης Παπακωνσταντίνου επισκέφθηκαν τα εργαστήρια και ανέφεραν στα παιδιά για τα ποικίλα οφέλη από την κατανάλωση του μελιού και των προϊόντων του (πρόπολη, βασιλικός πολτός κ.ά.). Το μέλι, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός ωφελούν σε περιπτώσεις γαστοοισοφαγικής παλινδρόμησης (καούρα), προσφέρουν ενέργεια με φυσικό τρόπο, καταπολεμούν την αϋπνία, έχουν θετική επίδραση στην καρδιά, μαλακώνουν τον πονόλαιμο και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Επίσης, οι δύο μελισσοκόμοι έδειξαν στα παιδιά από τι αποτελείται μια κυψέλη και το κάθε παιδί φόρεσε τη στολή του μελισσοκόμου. Στο τέλος, τα παιδιά δοκίμασαν το εύγεστο μέλι.