Βεροίας Παντελεήμων, 23 χρόνια Ποιμένας

Του Παύλου Κυρατσή

Είκοσι και τρία χρόνια,πέρασαν απο την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Βεροίας και Ναούσης Κυρίου Παντελεήμονος.Είχε προηγηθεί η Εκλογή και η Χειροτονία Του.25 Μαίου η Εκλογή, 29 Μαίου 1994 η Χειροτονία.10 Ιουλίου η Ενθρόνιση.Εις διαδοχή του Βεροίας Κυρού Παύλου.Χρόνια γεμάτα αγώνα και αγωνία.Έργα και οχι λόγια.Θεία Εκλογή του Αγίου Πνεύματος.

Η αγάπη Του είναι πολύ πλατειά και βαθειά.Την δίνει απλόχερα.Η Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης,συνεχίζει την πορεία της μέσα στο χρόνο και στην ιστορία να γράφετε με χρυσά γράμματα.

Με Καπετάνιο στο σκάφος της τοπικής Εκκλησίας τον Βεροίας Παντελεήμων.Θα τολμήσω ακόμη να καταθέσω κάτι στην αγάπη σας. Κληρικοί και Μοναχοί και ο λαός του Θεού, ακόμη να ανάβουν κάθε πρωί ένα κερί στην Παναγία μας,την Μητέρα και Μεσίτρια όλων, να του δίδει,πολλά χρόνια ακόμη να συνεχίζει το πολύκαρπο έργο Του.

Την Ποιμαντορία Του.Στην Εκκλησία,στον λαό του Θεού,στον άνθρωπο. Σε λίγες μέρες του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού.Εορτάζει τα ονομαστήρια Του.

Να του ευχηθούμε τα έτη Του Πολλά.Ελπιδοφόρα και αγλαόκαρπα.Υγεία να του δίνει ο Άγιος Παντελεήμων και Προστάτης Του Άγιος.Κάθε μέρα που κυλάει, που φεύγει,που χάνεται για μας κάτι θυμίζει.Μία επέτειος,μία εορτή,μία μνήμη.

Ας μην την ξεχνάμε.Όλοι μας κάτι οφείλουμε.Να εορτάσουμε πολλές ακόμη επετείους χαράς του Μητροπολίτου μας.Πολλά τα έτη Σας.Ο Κύριος του ουρανού και της γής. Που είναι η αγάπη.Αυτήν την αγάπη έχει μέσα Του ο Βεροίας Παντελεήμων.Αυτήν την αγάπη μεταδίδει και ακτινοβολεί.