Εκδρομή του ΚΑΠΗ Βέροιας στη λίμνη Πλαστήρα

Μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε με πολλά χαμόγελα με το ΚΑΠΗ ΒΕΡΟΙΑΣ. Προορισμός η Λίμνη Πλαστήρα ,με πρώτη στάση την Ι.Μ. Κορώνης, που ξεπροβάλει σαν ΚΟΡΩΝΑ ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση των Αγράφων, εδω και αιώνες , μια που η ιστορία της αρχίζει το 1123 ,όταν βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Κορώνης.

"Εκεί η Παναγία, μας δέχτηκε στην αγκαλιά της και οι μοναχοί της Μόνης , μας μίλησαν για την ιστορία της. Με σεβασμό και κατάνυξη χαιρετήσαμε την εικόνα της Μεγαλόχαρης και ξεκινήσαμε για τον επόμενο σταθμό, το Φράγμα της Λίμνης Πλαστηρα!! είναι μια τεχνητή λίμνη η οποία κατασκευάστηκε το 1959 ,η δε ιδέα της κατασκευής της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και Πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα. Το επίσημο όνομα της είναι λίμνη του Ταυρωπού Ποταμού! Στο Λαμπερό ,δίπλα στην Λιμνη, η παρέα διασκέδασε και απόλαυσε το μεσημεριανό της φαγητό! Στην Καρδίτσα ,κατά την απογευματινή μας στάση, πήραμε τον καφέ μας συντρόφια με την γεύση της παραδοσιακής τους '' κοφτή με παγωτό" ,στο υπέροχο άλσος του Παυσιλύπου! Αργά το βράδυ με την Πανσέληνο του Ιουνίου να παίζει με τα σύννεφα, επιστρέψαμε στην Βέροια, γεμάτοι με υπέροχες εικόνες!!!

Στην εκδρομή μας τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια του Ν.Π. ΚΑΠΑ Δήμου Βεροίας Κα Γιαμουσταρη Αθανασία" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΑΠΗ.