Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την κακοποίηση ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων

Την Τριτη 7 Οκτωβρίου, στις 12.00 π.μ. στο κεντρικό ΚΑΠΗ της Βέροιας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας διοργάνωσε κλειστή εκδήλωση η οποία απευθυνόταν στους επαγγελματίες του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας και συγκεκριμένα στους υπαλλήλους του “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς και στους υπαλλήλους των ΚΗΦΗ και ΚΑΠΗ.

Κατά την διάρκεια της εκδηλωσης μίλησαν η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κα. Χαρούλα Κ. Νατσιοπούλου, η ψυχολόγος κα Έφη Π. Τσαπαροπούλου και η νομική σύμβουλος κα Σταυρούλα Ι. Σιδηροπούλου. Η κοινωνική λειτουργός αφού εξήγησε το πλαίσιο υποδοχης περιστατικών ανέπτυξε τον τροπο λειτουργιας του Κέντρου και εν συνεχεια η ψυχολόγος ανάμεσα σε άλλα μίλησε για το προφιλ του θύτη και το θύματος μιας κακοποιητικής σχεσης. Η νομική συμβουλος ανέπτυξε τον Νόμο της ενδοοικογενειακής βιας και πώς αυτός σχετιζεται με τους επαγγελματιες που πλαισιωναν το κοινό της εκδήλωσης, αναφέροντας παράλληλα τα νομικά ζητηματα που απασχολούν τις γυναίκες που προσέρχονται στο Κέντρο και τρόπους αντιμετωπισης. 

Σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παραπάνω ομάδων επαγγελματιών της Ημαθίας για θέματα κακοποίησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ειδικότερα στη τρίτη ηλικία και στη γυναίκα καθώς και σε ποιες υπηρεσίες μπορούν να παραπέμπονται αντίστοιχα περιστατικά.