Logo

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Από τον πόλεμο στο Βάλτο στην ειρήνη του Αη-Γιώργη» στην Αλεξάνδρεια (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 18 Ιουνίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων λειτούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε μνημόσυνο εις μνήμη του Καπετάν Καψάλη στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ΚΓ΄ Παυλείων εκδήλωση τιμής και μνήμης του Μακεδονομάχου καπετάν Καψάλη σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Ντόπιων Αλεξανδρείας και Περιχώρων «ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ».

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων ο οποίος πραγματοποίησε και τα αποκαλυπτήρια τιμητικής επιγραφής.

Από πλευράς του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ.Διονύσιος Ματόπουλος. Κατόπιν ακολούθησε ομιλία από τον Ιστορικό κ.Δημήτριο Πανταζόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητά του Καπετάν Καψάλη στον κάμπο του Ρουμλουκιού κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικά ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων «Το Ρουμλούκι». Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα αναμνηστικά των ΚΓ΄ Παυλείων. 

{jlex}flickr:72157685104414316{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb