Υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργού εικόνος Παναγίας Τριχερούσης στην Μονή Δοβρά

Την Κυριακή 11 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Τριχερούσης που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Το αντίγραφο της εικόνος, που είναι δωρεά του φίλου της Μονής κ. Κωνσταντίνου Σάβε από την Λευκορωσία, έφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου αρχιμ. κ. Μεθόδιος, συνοδευόμενος από αδελφούς της Μονής.

Την υποδέχθηκε στην πύλη της Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Καθηγούμενος της Μονής Δοβρά αρχιμ. Παντελεήμων, η μοναστική αδελφότητα της Δοβρά, ο τοπικός κλήρος, οι τοπικές αρχές και μεγάλος αριθμός πιστών.

Ακολούθησε λιτανετυική προς τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγόυ Λουκά Συμφερουπόλεως, όπου και θα παραμείνει για πάντα η Εικόνα.

Αμεσως μετά την υποδοχή τελέστηκε εόρτιος εσπερινός και παράκλησις, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και τίμησε τον Καθηγούμενο της Μονής Χιλανδαρίου αρχιμ. κ. Μεθόδιο καθώς και τον δωρητή της Εικόνος.

{jlex}flickr:72157684941981595{/jlex}