Διεθνής διάκριση για την Βεροιώτισσα Αναστασία Πάπαρη

Με τη διεθνή διάκριση ως το Καλλίτερο Ελληνικό Γραφείο Μελετών – Συμβούλων για τον Αστικό Σχεδιασμό το 2017 τιμήθηκε η Βεροιώτισσα Αναστασία Πάπαρη, Δρ Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος, από την ηλεκτρονική έκδοση BUILD. Ο αγγλικός πρωτότυπος τίτλος της διάκρισης είναι: ARCHITECTURE AWARDS 2017 – BEST URBAN DESIGN FIRM 2017 – GREECE.

Η Δρ Πάπαρη τιμήθηκε επίσης τον περασμένο μήνα με δύο πρόσθετες διακρίσεις από τις εκδόσεις ACQUISITION INTERNATIONAL, βραβείο Διακεκριμένης Μελετητικής Δραστηριότητας 2017 – ΕΛΛΑΔΑ (αγγλικός τίτλος: BUSINESS ELITE AWARD 2017 – GREECE) και από τις εκδόσεις WIB WORLDWIDE - Καλλίτερο Γραφείο Ελληνίδας Αρχιτέκτονα 2017 και Ελληνίδα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Αρχιτεκτονική Τοπίου 2017 – ΕΛΛΑΔΑ (αγγλικός τίτλος: BEST WOMAN-OWNED ARCHΙΤECTURE CONSULTANCY – GREECE & MOST INFLUENTIAL WOMAN IN LANDSCAPE ARCHITECTURE 2017.

Οι εκδόσεις BUILD, ACQUISITION INTERNATIONAL και WIB WORLDWIDE έχουν έδρα τους το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι κορυφαίες στο είδος τους. Η πρώτη είναι τεχνικού περιεχομένου, ενώ οι άλλες δύο στοχεύουν στην ανάδειξη της καινοτομίας και της αριστείας σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ειδική θέση κατέχει η γυναικεία δραστηριότητα, για την οποία έχουν θεσπισθεί και ειδικά βραβεία. Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι πολύ αυστηρά και απαρτίζουν έναν μακρύ κατάλογο, όπως η διεθνής αναγνώριση των υποψηφίων, σημαντικά επιτεύγματα κατά το προηγούμενο έτος, ευρύτερη επιρροή εντός του πεδίου του εκάστοτε βραβείου, μαρτυρίες και προτάσεις συνεργατών / συνεργαζομένων, προηγούμενα βραβεία / διακρίσεις κ. ά.. Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από ομάδες ειδικών, που λαμβάνουν υπόψη τους και την ηλεκτρονική ψηφοφορία των συνδρομητών, που προηγείται.

Η απήχηση αυτών των εκδόσεων είναι τεράστια, καθώς αριθμούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητών ανά τον κόσμο (στελέχη τεχνικών / μελετητικών γραφείων και εταιρειών, τοπικών αυτοδιοικήσεων, ακαδημαϊκοί, τεχνικά επιμελητήρια κ. ά.). Η κ. Πάπαρη είχε τιμηθεί και πέρυσι από τις εκδόσεις BUILD και ACQUISITION INTERNATIONAL, με τρία βραβεία σε διαφορετικές κατηγορίες. Το εφετινό βραβείο για τον Αστικό Σχεδιασμό (Urban Design) 2017 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η διακεκριμένη επιστήμων ασχολείται συστηματικά μ’ αυτόν τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εφαρμοσμένο επίπεδο. Είναι μια επιστήμη και τέχνη μεταξύ αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας, που έχει καταλάβει το επίκεντρο της συζήτησης για την πόλη στον Δυτικό κόσμο κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα βραβεία αποδίδονται σε όλους, όσους συνεργάσθηκαν κατά καιρούς με το Γραφείο ARCHI.POLIS, που διατηρεί η κ. Αν. Πάπαρη στη Βέροια, καθώς και σε όσους την τίμησαν και την τιμούν με τη φιλία και τη συνεργασία τους.