Δείπνο για καλό σκοπό

Μοναδικά πιάτα, που ετοίμασαν τέσσερις σεφ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και πέντε εθελοντές μάγειρες και βοηθοί, απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στο δείπνο που δόθηκε στο Ρεστοράν “ΕΛΙΑ” της Βέροιας, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της εκτύπωσης ενός βιβλίου μαγειρικής για ΑμεΑ. Το δείπνο διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαΐου από το Κέντρο Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες του δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ) σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Οι σεφ της Λέσχης Αντώνιος Μουστάκας, Χριστίνα Μάλλιου, Κική Εμμανουηλίδου, Μαρίνος Χονδρολίδης, Θωμάς Παπαϊωάννου και οι εθελοντές Δημήτρης Κεπίσης, Δανάη Κουκόλη (μάγειρες), Φρόσω Γαλανούδη, Θωμάς Ράντης και Σοφία Αμανατιάδου (βοηθοί) εθελοντικά δημιούργησαν συνολικά πέντε ξεχωριστά πιάτα, με μοναδικές γεύσεις, προς τέρψη των ουρανίσκων όσων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΕΜΑΕΔ, ενισχύοντας την προσπάθεια που καταβάλλει για την έκδοση του βιβλίου.

Στο βιβλίο μαγειρικής για ΑμεΑ, που ετοιμάζει το ΚΕΜΑΕΔ και θα τυπωθεί με το σύστημα που διαβάζεται και από τυφλούς, οι συνταγές δίδονται με φωτογραφίες, βήμα – βήμα, ακόμη και για ΑμΕΑ που δεν γνωρίζουν ανάγνωση. Οι συνταγές είναι επιλογές από αυτές που διδάσκουν εδώ και ένα χρόνο στα παιδιά του Κέντρου ο σεφ Αντώνης Μουστάκας και η καθηγήτρια των Δ.ΙΕΚ Αρτοζαχαροπλαστικής Βέροιας Χριστίνα Μάλλιου.

Στο βιβλίο θα υπάρχουν και συνταγές αφιερώματα σε συνεργασίες με αξιόλογος συλλόγους (όπως Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Σύλλογοι Βλάχων, Μικρασιατών, Θρακιωτών, Αρτοποιών κ.α.) και η κάθε συνεργασία θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό. Στόχος του ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας, που εργάζεται για την υλοποίηση του βιβλίου από το 2014, είναι η χρηματοδότηση της εκτύπωσης 1.000 αντιτύπων για να σταλούν σε αντίστοιχα Κέντρα ανά την Ελλάδα. Η φωτογράφηση και η πραγματοποίηση των συνταγών έχει ήδη γίνει.