Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΠΕΔΥ Βέροιας

Κινητοποίηση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 18/5 έξω από τα γραφεία του ΠΕΔΥ στη Βέροιας το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας. Με συνθήματα, , ανακοινώσεις αλλά και συνάντηση με τη διοίκηση, υπογράμμισαν ανάμεσα στ’ άλλα:

« Υγεία που είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Έχεις λεφτά ζεις- δεν έχεις πεθαίνεις.

Οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό εξοπλισμό στις 2 μονάδες υγείας του δήμου Βέροιας, Νοσοκομείο και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) είναι τραγικές. Δε μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας, ενώ η κατάσταση στα αγροτικά ιατρεία με περιφερόμενους γιατρούς είναι ακόμη χειρότερη, ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα υπερήλικες, ΜΕΑ και κάτοικοι των χωριών. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για προτεραιότητα στην υγεία του λαού αποδείχτηκαν ψεύτικες...»

Ταυτόχρονα τόνισαν ότι συνεχίζουν τον ανυποχώρητο αγώνα τους με αφορμή και τα νέα μέτρα που τους φορτώνει στα παλιά τον 4ο μνημόνιο:

«Οι συνταξιούχοι δεν κάνουμε πίσω. Διεκδικούμε την επιστροφή όλων των συντάξεων.Δεν υποκύπτουμε στη μοιρολατρία. Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς. Δε θα σταματήσουμε την πάλη μας.

http://www.alli-apopsi.gr