Παλλαϊκό χαρακτήρα θέλει να δώσει στην απεργία η ΑΔΕΔΥ Ημαθίας (video)

Την Τετάρτη 17 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ μαζί με ΓΣΕΕ έχει κηρύξει απεργία για τα νέα μέτρα, ύψους 4,5 δις ευρώ. Για τον λόγο αυτό το Νομαρχιακό Τμήμα έδωσε συνέντευξη τύπου. Ο κ. Κακαγιάννης και η κ. Γκόγκα τόνισαν:

“Το μεγάλο κομμάτι από από τα μέτρα αφορά παλιούς συνταξιούχους αλλά δεν αφήνει στο απυρόβλητο κανέναν. Πλήττει κυρίως ανθρώπους με πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα με την μείωση του αφορολογήτου. Για εμάς που μας απασχολεί είναι η μείωση του αφορολογήτου, που μεταφράζεται σε μείωση 650 ευρώ το χρόνο. Αν δεν πάνε καλά τα έσοδα, αυτή η μείωση μπορεί να εφαρμοστεί πριν το 2019.

Επίσης αλλάζει το καθεστώς με τις ομαδικές απολύσεις, σχεδιάζεται η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, καταργούνται οι εκπτώσεις στις ιατρικές δαπάνες. Επιβάλλεται να συμμετέχουμε όλοι γιατί από τα μέτρα δεν γλιτώνει κανείς. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο θα πληρώσουμε το τίμημα. Αν δεν συμμετέχουν είναι σαν να το εγκρίνουμε. Να βγάλουμε μια φωνή εναντίωσης σε όσα γίνονται στις πλάτες μας. Φτάνει πια".

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κακαγιάννης σημείωσε για την απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου στις 10.30 π.μ την Τετάρτη 17/5: "Είμαστε σε επαφή με τους προέδρους των φορέων για να αποκτήσει η απεργία παλλαϊκό χαρακτήρα. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή κινητοποίηση θα έχει επιτυχία".