Απεργιακό κάλεσμα της ΟΓΕ για την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Απεργιακό κάλεσμα για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση απηύθυνε η ΟΓΕ του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια, στις 10.30πμ. Στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ αναφέρει:

"Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σας καλεί να δώσουμε όλες το αγωνιστικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα. και καλούν τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος σ’ αυτές.

Τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς με τη μαζικότητά τους να σπάσουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση. Η φετινή Πρωτομαγιά να μας βρει όλες στο δρόμο του αγώνα.

Να μη συμβιβαστούμε με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας.

Δε δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ.

Αυτές είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων που υπηρετούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, όλα τα αστικά κόμματα. Για τα δικά τους τα συμφέροντα κάνουν «διαπραγματεύσεις».

Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει

Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά!

ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 1η Μάη στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου".