Logo

Την Κυριακή η 195η Επέτειος Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για την 195η Επέτειο Ολοκαυτώματος της πόλης, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η κ. Ευφροσύνη Καρασαρλίδου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Βύνιος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.

Θα παρευρεθούν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κων/νος Καλαϊτζίδης, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, παραγωγικών φορέων και τάξεων κλπ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δρ. Αχιλλέας Ζαπράνης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 22 Aπριλίου 2017

• Οδός Μ. Αλεξάνδρου, 15:00: «15ος Δρόμος Θυσίας». Αγώνας δρόμου αθλητών και πολιτών όλων των ηλικιών προς τιμή των Ηρωίδων του Ολοκαυτώματος.

• Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, 18:00: Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος των Νεομαρτύρων με κατεύθυνση στο Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι), όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.

• Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, 20:30: Επετειακή Συναυλία με το ορατόριο «Νιάουστα» του αείμνηστου Νικολάου Ταούλα, με τη συμμετοχή της Νέας Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και την Μικτή Χορωδία «Νίκος Αστρινίδης».

Κυριακή 23 Aπριλίου 2017

• Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 07:30: Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

• Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 10:15 (Πέρας προσέλευσης επισήμων).

• Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 10:30: Δοξολογία χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Σερβίων, Κοζάνης κ. Παύλου και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Συμμετοχή του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης».

• Χώρος Θυσίας, 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση. Ρίψη Στεφάνου. Κατάθεση στεφάνων επισήμων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δρ. Αχιλλέα Ζαπράνη. Αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

• Μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου «Κιόσκι», 11:45: Κατάθεση στεφάνου.

• Οδός Μ. Αλεξάνδρου, 12:00: Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων στο χώρο μπροστά από το Ηρώο της πόλης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb