Logo

Πανηγυρική εορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι

Στις 23 Απριλίου 2017 εορτή του Αγίου Γεωργίου, όπως κάθε χρόνο, πανηγυρίζει με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ, στο Ροδοχώρι Νάουσας. Η φετινή Ιερά Πανήγυρη του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ είναι η 1220η από την ίδρυση της ομώνυμης Ιερής Μονής στον Πόντο και περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

To Δ.Σ. του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» με ιδιαίτερη χαρά σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 1220η Πανηγυρική εορτή του Αγίου Γεωργίου από την ίδρυση της Ιεράς Μονής στο όρος Πυργί της Γαλίαινας του Πόντου και την 52η από την ανιστόρηση της στο Ροδοχώρι Νάουσας στους πρόποδες του Βερμίου στις 23 Απριλίου 2017.

Οι εκδηλώσεις με την παρουσία Εκκλησιαστικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, αποτελούν συνέχεια της εθνικοθρησκευτικής παράδοσης του αλησμόνητου Πόντου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-4-2017, Παραμονή της γιορτής του Αγίου Γεωργίου

7.00 μ.μ. Μεταφορά της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό. Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, Προ¬σκύνημα θαυματουργής εικόνας
9.00 μ.μ. Παραδοσιακό Παρακάθ με επιτραπέζια τραγούδια και ποντιακά εδέσματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23-4-2017 Γιορτή του Αγίου Γεωργίου

7.00-10.30π.μ. Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλωπίας κ.κ. Ιωήλ
10.00 π.μ. Λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου. Βράβευση Μέγα Ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη.
11.30 π.μ. Δεξίωση επισήμων, χαιρετισμός των παρισταμένων από μέλος του Δ.Σ.
12.00 μ.μ Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα.
13.00 μ.μ. Γεύμα προσκυνητών.
Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb