Logo

Βέροια: Απελευθερώθηκε Νανόμπουφος μετά την αποθεραπεία του

Πραγματοποιήθηκε επιτυχημένα η απελευθέρωση του Νανόμπουφου στο λόφο του προφήτη Ηλία στη Βέροια.

Μια ξεχωριστή στιγμή για το πουλί , τους μικρούς μαθητές που ήρθαν ανεβαίνοντας στο λόφο μετά το σχόλασμα , αλλά και τους μαθητές του Ολοήμερου τμήματος του 5ου Δημοτικού σχολείου Βέροιας.

"Για μένα επίσης, μιας και σε αυτόν τον λόφο πριν 30 χρόνια , το 1987, κάναμε με την τότε τάξη μου, του 7ου Δημ Σχολείου Βέροιας , την πρώτη δράση ευαισθητοποίησης για τα άγρια πουλιά της πατρίδας μας . Τότε με μία βαλσαμωμένη Γερακίνα, τώρα με ένα ζωντανό θεραπευμένο Νανόμπουφο. Ο Νανόμουφος νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Πρώτων Βοηθειών '"Δράση για την Άγρια Ζωή" της Θεσσαλονίκης" αναφέρει ο συντονιστής Χάρης Κουρουτζίδης.

Πληροφόρίες για το είδος :.

Ο νανόμπουφος ή μικρός μπούφος (Asio otus), είναι νυκτόβιος, κοινός στα δάση της Β. Ευρώπης και της Αμερικής και αναγνωρίζεται από τα μακριά ερετικά φτερά του. Είναι καφέ επάνω, με ραβδώσεις και κηλίδες, άσπρος κάτω με σκούρες ραβδώσεις. Έχει μήκος περίπου 30 εκατοστόμετρα και τρέφεται με ποντίκια, πουλιά, ψάρια, βατράχια και έντομα. Την ημέρα καταφεύγει σε δάση Κωνοφόρων και κυνηγά την νύχτα.

Φωτογραφίες: Μυροφόρα Σπυρίδων 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb