novart veria

proteas ban3

tsakiridis tires

Εκδήλωση στην Βέροια για τον αυτισμό

Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Το παζλ" των συναισθημάτων" θα διοργανώσει Την Κυριακή 26 Μαρτίου ο σύλλογος Μ.Α.μ.Α., στον κινηματογράφο Σταρ, στις 4μμ. Στην εκδήλωση θα αναπτύξουν θέματα η Όλγα Παίζη ψυχοπαιδαγωγός και οι Παγκράτης Παυλίδης, Χρήστος Μπίτσης δάσκαλοι ειδικοί αγωγής.

stefanaki

"Τα παιδιά που είναι στο φάσμα του αυτισμού έχουν εξαιρετικές δυσκολίες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Στην εκδήλωση, θα ενημερωθούμε για τους τρόπους που μπορούμε να συνθέσουμε αυτό το παζλ των συναισθημάτων" είπε η πρόεδρος του συλλόγου ΜΑμΑ Ελένη Στεφανάκη στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Δευτέρα.

anagnostou

Η εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος του συλλόγου Ελένη Αναγνώστου σημείωσε ότι το μήνυμα της εκδήλωσης είναι η ένταξη και η συνύπαρξη αυτών των παιδιών καθώς επίσης και η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση, δημιουργία και έκφραση.

pavlidis

Ο δάσκαλος ειδικής αγωγής Παγκράτης Παυλίδης σημείωσε ότι θέμα της εισήγησή τους θα είναι η τεχνολογία. "Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Θέλουμε να δείξουμε τις πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας για να μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν δάσκαλοι και γονείς. Για να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία ή θα φτιάξουμε κάποιες συσκευές ή θα πάρουμε υπάρχουσες και θα τις μετατρέψουμε".

Ο σύλλογος ΜΑμΑ θα διοργανώσει πασχαλινό μπαζάρ στο Σταρ στις 26 Μαρτίου, στις 2/4 ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης "Άναψε ένα μπλε φως" ενώ επίσης θα συμμετάσχει και στον αγώνα δρόμου στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών.
Τέλος στις 29/3 θα διοργανωθεί φιλανθρωπική επίδειξη μόδας για τον σύλλογο ΜΑμΑ.

Πρόγραμμα ημερίδας

16:00-16:10 Σύντομος χαιρετισμός από τη κ. Ελένη Γεωργιάδου –Στεφανάκη, Πρόεδρος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό. Σύντομος χαιρετισμός κ. Ειρήνης Αναγνώστου, εθελόντριας επιστημονικής συμβούλου της Μ.Α.μ.Α, αναπληρώτριας προϊσταμένης Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Ημαθίας.

16:15-17:45 Εισήγηση κ. Όλγας Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός με θέμα: «Δυσκολίες στην κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων στα άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές»

17:50-19:10 Εισήγηση κ. Παγκράτη Παυλίδη και κ. Χρήστου Μπίτση, δασκάλων Ειδικής Αγωγής με θέμα : «Η τεχνολογία μικραίνει τη διαφορά»

19:10 -19:30 Συζήτηση με το κοινό, Στρογγυλό τραπέζι Συντονίζει η κυρία Έφη Γώτη, Σχολική Σύμβουλος της 36ης Περιφέρειας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΘΑ ΔOΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
15:30 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Περιλήψεις εισηγήσεων και βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών.

1. Όλγα Παΐζη

«Δυσκολίες στην κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων στα άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές»

Τα άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (φάσμα του Αυτισμού),
παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στην κατανόηση τόσο των δικών τους
συναισθημάτων όσο και των άλλων. Επίσης δυσκολεύονται στην έκφραση των συναισθημάτων τους.
Στην ομιλία αυτή θα ενημερωθούμε για τις δυσκολίες αυτές και θα μας δοθεί ευκαιρία να κάνουμε μια αναφορά σε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας ή τους μαθητές μας:
- Να μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους στην καθημερινή ζωή
- Να κατανοούν την σύνδεση των συναισθημάτων τους με τις κοινωνικές
καταστάσεις που τα προκάλεσαν
- Να κατανοούν εκφράσεις προσώπου που συνδέονται με συγκεκριμένα
συναισθήματα
- Να κατανοούν τη σύνδεση των πράξεων τους με τα συναισθήματα που
προκαλούν στους άλλους

Σύντομο βιογραφικό
Η κα Παΐζη Όλγα είναι ψυχοπαιδαγωγός με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of education). Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές καθώς και σε παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση και με προβλήματα συμπεριφοράς. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου», τα οποία διεξάγει τα τελευταία 5 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς εργασίας της με παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια Εξειδίκευσης –Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του παιδαγωγικού ινστιτούτου.

Τα τελευταία 6 χρόνια συνεργάζεται επίσης με παιδικούς σταθμούς συντονίζοντας σεμινάρια για γονείς και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και νηπιαγωγούς.

2. Παγκράτης Παυλίδης και Χρήστος Μπίτσης
«Η Τεχνολογία μικραίνει τη διαφορά»
Οι νέες τεχνολογίες και οι λύσεις που η εφαρμογή τους μπορεί να προσφέρει στην εκπαίδευση παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, είναι το θέμα που πραγματεύεται η παρουσίαση μας. Στόχος μας θα είναι να δείξουμε το πώς χρησιμοποιούμε τους Η/Υ, τα περιφερειακά τους, αλλά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε συνδυασμό με τη χρήση εφαρμογών λογισμικού μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία και το πώς επιτυγχάνεται η προσέγγιση διδακτικών στόχων με τη χρήση άλλων μέσων.
Η παρουσίαση χωρίζεται σε 2 μέρη: Στο 1ο μέρος θα παρουσιασθούν οι τεχνικές χρήσης και εκπαίδευσης των μαθητών μέσα στην αίθουσα των νέων τεχνολογιών του Ειδικού Σχολείου Βέροιας. Στο 2ο μέρος θα παρουσιασθούν εφαρμογές λογισμικού που παράγει η ομάδα δημιουργίας Kidmedia και το πώς αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς στην εκπαίδευση των παιδιών τους.
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Παγκράτης Παυλίδης είναι δάσκαλος στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας από το 1989 και ασχολείται συστηματικά με τις νέες τεχνολογίες και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με πρώτη έκδοση λογισμικού το 1987 για τη γλώσσα και τα μαθηματικά.
Ο Χρήστος Μπίτσης είναι δάσκαλος ΕΑ κι εργάζεται στο τμήμα ένταξης του δημοτικού σχολείου Κορινού Πιερίας. Είναι επιμορφωτής Β΄ επιπέδου στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την παραγωγή λογισμικού κι έντυπου υλικού για χρήση στην εκπαίδευση. (κυρίως για Α.Μ.Ε.Α.).
Είναι οι ιδρυτές της Kidmedia, μιας ομάδας δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού για παιδιά προσχολικής και ειδικής αγωγής και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Είναι οι δημιουργοί των λογισμικών «Ενσφηνώματα 1», “Ενσφηνώματα 2”, “Ενσφηνώματα 3”, “Μαγικό Πινέλο”, "Κυκλοφορώ με τον Ταξάκη" και του παιχνιδιού ”TETΡAΣ” για Windows και IOS (Iphone/Ipad).
Παράλληλα έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα την (www.kidmedia.gr) με εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά κατάλληλες για οποιαδήποτε συσκευή (PC, Tablets, SmartPhone) η οποία σήμερα αριθμεί πάνω από 8.000 χρήστες και η πρόσβαση σε αυτήν τα τελευταία 3 χρόνια είναι ΔΩΡΕΑΝ.

3. Ευθυμία Γώτη
Βιογραφικό Σημείωμα
Η Ευθυμία Γώτη είναι Σχολική Σύμβουλος της 36ης Περιφέρειας Π.Α με έδρα τη Βέροια . Έλαβε το πτυχίο της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης (1982), το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. (1991/Τμήμα Εξομοίωσης), το Δίπλωμα Διετούς Μετεκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. (1998) και αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. (2001).
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θρησκευτική Εκπαίδευση του King΄s College (2004/ University of London), στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2006) και στα Αναλυτικά Προγράμματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2013). Είναι Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2010) και μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ιδίου Πανεπιστημίου.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα Γλωσσικής διδασκαλίας, Διδακτικής Μεθοδολογίας και Παιδαγωγικής αξιοποίησης των Τ.Π.Ε. στην προσχολική τάξη.
Έχει διδάξει σε νηπιαγωγεία της Ημαθίας, στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης και στο ημερήσιο αγγλικό σχολείο St Cyprian’s του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

dyslexia centers

studio 5

logomageia

sidiropoulos

meimaridis

studio 69