Logo

Οικοδόμοι Βέροιας: Πρέπει να τηρούνται στα έργα οι βασικοί κανόνες ασφάλειας

Από το Σωματείο Οικοδόμων Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ένος εργαζoμενου χειριστή γερανού στο μετρό Θεσσαλονικής.εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένοια του εκλιπόντος.

Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για τα πισωγυρίσματα βασικών κατακτήσεων μας.Στις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε δεκάδες θύματα στις οικοδομές,σε ενα συγχρoνο έργο με όλλα τα τεχνολογικά μέσσα ,όταν ένα ατύχημα θα μπορούσε να αποφευχθεί εν τούτοις είχε τραγική κατάλυξη.Φανταστείτε τι γίνεται σε έργα μικρότερα που καθημερινά γίνονται.Βασικοί κανόνες σε όλλες τις εργασίες είναι υποχρεωτική η χρήση Μ.Α.Π.(μέτρα ατομικής προστασίας),εκτός απο την ατομική ευθύνη του κάθε εργαζoμενου που πρέπει να γυρίσει σπίτι του,έχουν ποινική ευθύνη οι εργολάβοι,υπεργολάβοι και οι ιδιοκτήτες του κάθε έργου.

Ο τεχνικός ασφαλείας έχει υποχρέωση και ευθύνη όχι μόνο να τηρούνται τα μέτρα υγειυνής και ασφάλειας αλλά και να προβλέπει τυχόν αστοχίες,πρέπει να είναι αφοσιωμένος μόνο σε αυτό το έργο και όχι σε πολλά και διάφορα.

Οι πολιτικές που αφάνισαν τις δουλιές μας εξαφάνισαν την αξιοπρέπεια μας δέν θα μας στερήσουν ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb