Logo

Πρόσφυγες από Βόλβη και Αλεξάνδρεια μαγείρεψαν και μοίρασαν παραδοσιακά πιάτα

Παραδοσιακά πιάτα της Ανατολής μαγείρεψαν πρόσφυγες από τους καταυλισμούς της Βόλβης και της Αλεξάνδρειας και κέρασαν τους περαστικούς μπροστά στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι οκτώ σεφ – πρόσφυγες, τέσσερις Γιαζήδες από το Ιράκ και τέσσερις Άραβες από τη Συρία, μαγείρεψαν Tawa (λαχανικά), Quzi με Tikka (μοσχαρίσιο κρέας), φαλάφελ και Kubeh (κεφτέδες).

Tην εκδήλωση «Food uniting People – #With Refugees» διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Β. Ελλάδα, Βασίλης Μίγκος ανέφερε ότι «σήμερα θα μας μαγειρέψουν παραδοσιακές γεύσεις από την πατρίδα τους. Θα γευτούμε Ανατολή. Το σλόγκαν μας είναι «γεύσεις που ενώνουν τον κόσμο» ακριβώς για να δείξουμε το πόσο έντονος είναι ο ρόλος που παίζει το φαγητό στην κουλτούρα κάθε λαού και παράλληλα πόσο κοινά στοιχεία μπορούμε να βρούμε από τα γευστικά αυτά ταξίδια και να ανακαλύψουμε ότι γενικά μεταξύ αυτών που μπορούν να μας ενώσουν ως ανθρώπους είναι και το φαγητό».

Πηγή: Thestival.gr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb