Logo

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων στα market Καρυπίδη από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας

Τη στήριξή του στους εργαζόμενους στα μάρκετ Καρυπίδης, εκφράζει με ανακοίνωσή του το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης είναι απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες, με τα μαγαζιά κλειστά, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν και αν θα πληρωθούν. Η επιχείρηση όχι μόνο μέχρι τώρα δεν έχει κρατήσει κανένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αλλά συνεχίζει να κρατάει τους εργαζόμενους στο σκοτάδι, ενώ παράλληλα οι φήμες για άνοιγμα καταστημάτων οργιάζουν.

Οι εργαζόμενοι, που πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, την Τρίτη 21 Φλεβάρη το πρωί έκαναν κινητοποίηση στη ΔΕΗ Βέροιας διεκδικώντας, να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος, μείωση 30% στα τιμολόγια και πάγωμα ή διαγραφή χρεών. Από τη ΔΕΗ απάντησαν πως το τοπικό υποκατάστημα δε μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και τους παρέπεμψαν σε προγράμματα που ήδη τρέχουν. Το Σωματείο τόνισε πως δε θα επιτρέψει να κοπεί κανένα ρεύμα σε απλήρωτο εργαζόμενο της Καρυπίδης και τους καλεί σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν πρόβλημα να έρθουν σε επαφή με τη σωματειακή επιτροπή και το σωματείο. Σε συνέχεια της παρέμβασης η σωματειακή επιτροπή και το σωματείο μαζεύουν τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ (φωτοτυπία).

Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο κατάστημα του Καρυπίδη στο Μακροχώρι, όπου διαπιστώσαμε πως παρόλο που το μαγαζί είναι κλειστό με απόφαση της επιχείρησης και το σύνολο των εργαζομένων σε επίσχεση, υπήρχαν μέσα εργαζόμενοι. Το Σωματείο προχώρησε άμεσα σε καταγγελίες σε ΣΕΠΕ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να μην ανοίξει κανένα μαγαζί χωρίς τους εργαζόμενους, εξαιτίας τους τα μαγαζιά της πρώην Αρβανιτίδη – νυν Καρυπίδης έβγαζαν χιλιάδες κέρδη χρόνια τώρα.

Το απόγευμα οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στην κεντρική πλατεία. Η πορεία κατέληξε σε κατάστημα της Καρυπίδης, οπού το σωματείο κάλεσε το λαό της περιοχής να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων της Καρυπίδης που διεκδικούν:

• Αποπληρωμή των δεδουλευμένων
• Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb