Βέροια: Δράση για την Κυριακάτικη αργία

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 Η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ " μετά από δημόσιο κάλεσμα και με την συμμετοχή πολιτών έκανε παρέμβαση στην τοπική αγορά της Βέροιας μοιράζοντας το παρακάτω κείμενο:

"Με το ξεκίνημα του 2017 , την πρώτη Κυριακή του έτους, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έρχονται αντιμέτωποι με την υποχρέωση να εργαστούν. Η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας παραμένει ένας διακαής πόθος του κεφαλαίου ώστε να ξεμπλέξει μια και καλή με ένα ακόμα εργατικό δικαίωμα του περασμένου αιώνα. Η λειτουργία των καταστημάτων όπως έχει επιβληθεί 7 Κυριακές το χρόνο, δεν είναι παρά η αρχή μιας προσπάθειας για την πλήρη κατάργηση της, με την προσπάθεια των αφεντικών σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο να επιβάλλει το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας αποτελεί μόνο την αρχή για τη συνολική ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουμε. Οι αξιοπρεπείς μισθοί, η μόνιμη και σταθερή εργασία, οι άδειες είναι δικαιώματα μας και δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Στην καταναλωτική αρένα που στήνουν δεν πρόκειται να πάμε για σφαγή. Θέλουν εμείς οι εργαζόμενοι να φάμε μεταξύ μας τις σάρκες μας. Είναι τώρα η στιγμή να διαλέξουμε μεριά. Θα σκοτωθούμε για τα ψίχουλα που ρίχνουν απ’ το τραπέζι τα αφεντικά ή θα πάρουμε όλο τον κοινωνικό πλούτο και θα αγωνιστούμε εναντίον τους;

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τις δράσεις ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και να παλέψουμε όλοι και όλες μαζί για να πάρουν πίσω όχι μόνο τις 52 αλλά και τις 7 Κυριακές το χρόνο που θέλουν ανοιχτά τα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του εμπορίου που βλέπουν και αυτοί τις ζωές τους να γίνονται λάστιχο, να απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και να καταστρατηγείται το αναφαίρετο δικαίωμα στην Κυριακάτικη Αργία. Η υπεράσπιση της Κυριακής είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια κυβέρνησης-αφεντικών.

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣ!".