Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες τρένων που ακινητοποιήθηκαν

Στις ράγες ακινητοποιήθηκαν τέσσερα τρένα, με εκατοντάδες επιβάτες να βιώνουν μία απίστευτη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες στα βαγόνια, που εκτελούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Αθήνα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του έντονου παγετού που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Οι πρώτες δύο αμαξοστοιχίες, με περίπου 600 επιβάτες, κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, ενώ στην Τιθορέα «παγιδεύτηκε» και ένα Ιντερσίτι με άγνωστο αριθμό επιβατών, που εκτελούσε το αντίστροφο δρομολόγιο, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι δύο πρώτοι συρμοί ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και ακινητοποιήθηκαν αφού οι μηχανές τους υπέστησαν βλάβη λόγω του ψύχους.

Το πρώτο τρένο, η αμαξοστοιχία 53, η οποία εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, ακινητοποιήθηκε στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα. Ξεκίνησε και πάλι αλλά ξανασταμάτησε καθώς και η δεύτερη μηχανή «έβγαλε» βλάβη.

Το αποτέλεσμα είναι πως το τρένο να έχει ακινητοποιηθεί εκ νέου κοντά την Καλλιπεύκη, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Λιανοκλάδι.

Λίγες ώρες αργότερα, δεύτερο τρένο, η αμαξοστοιχία 55 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα ακινητοποιήθηκε στη Λάρισα.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως ακινητοποιημένο είναι και ένα Ιντερσίτι, χωρίς να είναι γνωστό πόσοι επιβάτες βρίσκονται μέσα σε αυτό ή ποιο είναι το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Τέλος, ακινητοποιήθηκε και αμαξοστοιχία του προαστιακού, η οποία είχε ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση τη Λάρισα.

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, όπως μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, κλπ. είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα, ΕΕΣΤΤΥ για τη συντήρηση των μηχανών και ΟΣΕ για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου αφού η ίδια κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής.

πηγή: www.newsbeast.gr