Επιδείνωση του καιρού

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε, σήμερα το μεσημέρι, νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που για τις καιρικές συνθήκες των επομένων ημερών και για την περιοχή μας αναφέρει τα εξής:

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Δευτέρα (09/01/2007) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Σε ανακοίνωσή του Δήμου Βέροιας σημειώνονται τα εξής:

• Απαγορεύεται η ρίψη νερού στο οδόστρωμα για οποιοδήποτε λόγο

• Οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε κάθε μετακίνηση τους, για να τις χρησιμοποιήσουν όπου αυτό απαιτείται

• Οι ευάλωτες ηλικιακές ομάδες (ηλικιωμένοι και τα παιδιά) παρακαλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες

• Οι συμπολίτες μας, μπορούν να προμηθεύονται αλάτι για αποπαγοποίηση επικίνδυνων σημείων, από το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου (τέρμα Πιερίων, κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, μετά τα φανάρια)

• για τους συμπολίτες μας που δεν διαθέτουν μέσα θέρμανσης, από τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, θα είναι ανοικτά:

Το Φιλίππειο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο (χώρος αναμονής), στην οδό 16ης Οκτωβρίου 5Α από τις 8.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ. και το Κεντρικό ΚΑΠΗ, στην οδό Αριστοτέλους 3, από τις 8.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., ενώ για τις επόμενες ημέρες, εφόσον συντρέχει λόγος, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση (σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας)

• Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου είναι το 2331 3 50516, ενώ το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης είναι το 100.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για τη χωρίς προβλήματα διέλευση της κακοκαιρίας.