Εκδηλώσεις για παιδιά από την ΟΓΕ

Εκδηλώσεις με επίκεντρο την αλληλεγγύη, αλλού για τα προσφυγόπουλα και τους μικρούς μετανάστες που έφτασαν στον τόπο μας μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου, αλλού για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με τους ανέργους ή απλήρωτους γονείς και όσους με μισθούς – ψίχουλα πασχίζουν να επιβιώσουν, πραγματοποιήσανε οι γυναίκες των ομάδων και συλλόγων της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας σε όλη τη χώρα.

Μια έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης, όπου παράλληλα με το ψυχαγωγικό περιεχόμενο δίνεται αφορμή για συζήτηση για την αξία της αλληλεγγύης, της ειρήνης, του ενωμένου αγώνα για να κερδηθεί μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

Φέτος η τοπική ομάδα γυναικών διάλεξε τα παιδιά της κοινότητας της Επισκοπής του Δήμου Νάουσας.

Παρουσιάστηκε η ιστορία «καλικαντζαροσκανδαλιές». Τα καλικατζαράκια δουλεύουν, - δουλεύουν μα νιώθοντας αδικημένα και χωρίς ανταπόκριση, αποφασίζουν να απεργήσουν πηγαίνοντας... διακοπές. Τι θα γίνει τελικά; Πώς δικαιώνονται οι κόποι τους; Θα πάρουν δώρα τα παιδιά;

Μηνύματα δοσμένα με χιούμορ και ευαισθησία και φυσικά δωράκια και κεράσματα για 40 περίπου παιδάκια που μας χάρισαν τις όμορφες ζωγραφιές τους.

Η ομάδα γυναικών Νάουσας θα συνεχίσει τη δράση της για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τις γυναίκες, αλλά και για προβλήματα των λαϊκών οικογενειών.

Την Τετάρτη 11 Γενάρη, 6:00μμ στην Εστία Μουσών η ΟΓΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Λαϊκή αλληλεγγύη ή ανάθεση αλληλεγγύης μέσω τρίτων;» .