Οικοδόμοι Βέροιας: "Εργάζονται παιδιά στην ανάπλαση της Ελιάς"

elia paidia

Από το Σωματείο Οικοδόμων Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Σήμερα Τρίτη 12 Αυγούστου μετά από καταγγελία στο σωματείο μας πολιτών όπου είδαν έκπληκτοι να εργάζονται στα έργα ανάπλασης στην οδό Εληάς παιδιά μικρής ηλικίας (περίπου 10 ετών) από τις 7 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (πέρα τις 7 μ.μ.) Με πρωτοβουλία του Σωματείου Οικοδόμων Βέροιας κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Κλιμάκιο της Επιθεώρησης εργασίας, το τμήμα Υγιεινής & ασφάλειας, το ΙΚΑ, και το σωματείο οικοδόμων ύστερα από νόμιμο έλεγχο διαπίστωσε ότι εργάζονταν 3 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και 2 ανήλικα παιδιά κοντά στα 10 ετών.

Στο ποιο κεντρικό σημείο της Ημαθίας την οδό Εληάς, εκεί όπου περνούν κάθε ημέρα οι τοπικοί άρχοντες να δουν τα μεγαλεπήβολα έργα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας του Μπόμπολα δεν είδαν δεν άκουσαν τίποτα.
Εκεί που οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν απίστευτες παραβάσεις παιδικής εργασίας οι άρχοντες του τόπου έχουν τα μάτια και τα αυτιά κλειστά.

Εκεί όπου οι τοπικοί δημοσιογράφοι δεν είδαν ούτε άκουσαν τίποτα.

Εκεί όπου περνούν οι θρησκευτικοί τουρίστες μιας και λεωφορεία παρκάρουν στο πάρκο της Εληάς για να δουν ότι στην Ελλάδα, στην πόλη της Βέροιας κάνοντας τον σταυρό τους, ότι υπάρχει τεράστια ανάπτυξη τύπου Μπαγκλαντές, Τανζανίας με εργαζόμενα παιδάκια.

Ντρεπόμαστε για αυτή την ανάπτυξη της Δημοτικής αρχής του Μπομπολιστάν και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας τους.

Ντρεπόμαστε και αρνούμαστε να περπατήσουμε σε δρόμο που κατασκευάζουν παιδικά χεράκια.

Ντρεπόμαστε που ζούμε σε μια πόλη όπου αποδέχονται οι "εκλεκτοί" την παιδική εργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας τους.

Ντρεπόμαστε που με δημόσιο χρήμα και τις πλάτες του Δήμου οι ιδιώτες εκμεταλλεύονται συναδέλφους μας και παιδάκια σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και όχι μόνο συγκυρίες και τους αναγκάζουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι ώστε οι τσέπες τους να γεμίζουν με μαύρο χρήμα.

Με αυτά και με αυτά το να εκτεθεί και πάλι η πόλη μας παγκόσμια είναι αναμενόμενο. Το ζητούμενο είναι ποιος θα τους σταματήσει αν όχι εμείς, ο καθένας μας;

Πότε θα ανατρέψουμε αν όχι τώρα αυτή την βαρβαρότητα;

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!".