Η Μητρόπολη τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες

Κατά το διήμερο 29 και 30 Ιανουαρίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας η εορτή των τριών Ιεραρχών, που είναι οι Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος. Μετά τον Εσπερινό απονεμήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων της Αλεξάνδρειας.

Το πρωί του Σαββάτου ο σεβασμιώτατος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας και στη συνέχεια τέλεσε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους διδασκάλους, καθηγητές και μαθητές. Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο του Ρακτιβάν έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α´θμιας και Β´θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, εορταστική εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιγές Μέλαθρον». Χαιρετισμό απηύθυναν ο σεβασμιώτατος , οι Διευθυντές των Α´θμιας και Β´βαθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος των Θεολόγων, ενώ την κύρια ομιλήτρια ήταν η κ. Μαρία Συργιάννη, Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Ημαθίας, με θέμα: «Οι τρεις Ιεράρχες και η δυναμική της συνάντησης Χριστιανισμού και Ελληνισμού». Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς της τελευταίας τετραετίας.