Εβδομήντα οικογένειες ενίσχυσε ο Έρασμος

 erasmos trofima

Από τον Έρασμο ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», τα μέλη, οι φίλοι και οι εθελοντές του, για μια ακόμη φορά επιχειρήσαμε να απαλύνουμε τις δυσκολίες και να βρεθούμε δίπλα σε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη λίγης ζεστασιάς και ανθρωπιάς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δε μπορούμε να λύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματά τους, επιθυμούμε όμως να νοιώσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται, τους συνδράμουν με τις μικρές τους δυνατότητες αλλά με μεγάλη δύναμη ψυχής, τους υποστηρίζουν και προπαντός στέκονται αλληλέγγυοι στην πορεία της ζωής τους και στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Μ' αυτές τις σκέψεις λειτουργήσαμε το Χριστουγεννιάτικο bazaar-Κάλεσμα αγάπης από 5 ως 30 Δεκεμβρίου 2015, ευελπιστώντας τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν σαν προσφορά αλληλεγγύης σε ευάλωτες κοινωνικά οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα. Την δική μας προσπάθεια ήρθαν να αγκαλιάσουν συμπολίτες και συμπολίτισσές μας-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ - στηρίζοντας με ποικίλους τρόπους τη συγκεκριμένη δράση, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη οργάνωση και στην επιτυχημένη ολοκλήρωσή της.

Οι κατασκευές των εθελοντριών, προερχόμενες είτε από εκπαιδευόμενες των τμημάτων που λειτούργησαν στο Σύλλογό μας είτε από προσφορές προσωπικών δημιουργιών και δωρεών, κατέκλυσαν το χώρο του bazaar με χρώματα, αρώματα, ικανοποίηση, χαρά, προσμονή για τη Γέννηση του Θείου Βρέφους, αναμονή για τον ερχομό του Νέου Χρόνου, Ελπίδα, Αισιοδοξία, Αγάπη και Αλληλεγγύη.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου διανεμήθηκαν σε 70 οικογένειες της Ημαθίας, δέματα που περιείχαν είδη διατροφής όπως λάδι, ζυμαρικά, κρέας, γάλα, φέτα, πατάτες, λαχανικά, φρούτα, γλυκά κ.ά.

Πιστεύουμε πως κάναμε αυτό που μπορούσαμε για την ανακούφιση, έστω και προσωρινά, συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια ή την όποια δυστυχία.

Ευχαριστούμε ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, όσους και όσες στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες σ' αυτή μας την προσπάθεια, που εντάσσεται στην κατεύθυνση επίτευξης του σκοπού και των στόχων του «ΕΡΑΣΜΟΥ».

Ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές και Ελπίζουμε ο Καινούργιος Χρόνος, το 2016, να φέρει σε όλους κι όλες Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και να εκπληρώσει τις επιθυμίες που δεν ικανοποίησε το 2015".