Το Κέντρο Συμβουλευτικής Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας σε εκδήλωση στη Νάουσα

simblf naousa

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας προσκλήθηκε και παρευρέθη στις 02/12/2015 ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Νάουσας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου. Παράλληλα χαιρετισμούς απέστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης και η Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

Στο πάνελ των συνομιλητών συμμετείχε και η νομική σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας Σταυρούλα Ι. Σιδηροπούλου μαζί με την Στέλλα Αραμπατζή, Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Νάουσας και την Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και Πρόεδρο της Επιτροπής Φύλου & Ισότητας Α.Π.Θ. Παράλληλα έγινε και προβολή της ταινίας μικρού μήκους του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού «The Noir Project».

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η παραπάνω νομική σύμβουλος έκανε παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Συμβουλευτικής Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας καθώς και του Νόμου περί ενδοοικογενειακή βίας, προσκαλώντας το κοινό να σπάσει τη σιωπή και να παύσει να κωφεύει σε ζητήματα που αφορούν στην γυναικεία κακοποίηση.

naousa isotita

Η εκδήλωση

Με επιτυχία οργανώθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Νάουσας στον πολυχώρο πολιτισμού Βέτλανς εκδήλωση με θέμα την Ενδοοικογενειακή Βία, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Τον χαιρετισμό καθώς και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Δήμου Νάουσας κα Στέλλα Αραμπατζή.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη και την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Δήμητρα Κογκίδου (Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Πρόεδρος Επιτροπής Φύλου & Ισότητας Α.Π.Θ.), η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Έμφυλη Βία: Ένα καλά κρυμμένο Πρόβλημα». Επιπλέον πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Τhe Noir Project», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού, καθώς και παρουσίαση του Κέντρου Συμβουλευτικής Κακοποιημένων Γυναικών Βέροιας.