Απεργιακό κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας

ergatiko kentro apergia

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βέροιας. Στο κάλεσμα α αναφέρει: Η Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Βέροιας καλεί όλους τους Εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10:30 π.μ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας .

Σήμερα για μια ακόμη φορά έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ό,τι έχει απομείνει "όρθιο".

Είναι προφανές ότι και αυτή η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει με την ίδια «φιλοσοφία» τις πολιτικες τιμωρητικής λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Τα αποτελέσματα αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται παρασύροντας την ανεργία σε νέα πρωτοφανή επίπεδα- στατιστικά 27% και πραγματικά 32% - δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι μισθοί και οι συντάξεις γκρεμίζονται αφού προγραμματίζεται κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους, ενώ οι περικοπές θα αφορούν και τις συντάξεις κάτω των 1000€.

Την ίδια ώρα, οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, κατά 70% διαμορφώνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός δεν επανήλθε στα 751€, πάνω από ένα εκατομμύριο συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς , τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα βρίσκονται υπό κατάργηση, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα φτωχοποίησης των οικογενειών, αποπολιτικοποίησης της κοινωνίας και διάλυση της εναπομένουσας οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα τα σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης παραμένουν ανενεργά και μόνο στη «σφαίρα» της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Μέσα σε αυτό το νοσηρό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό που όλες οι κοινωνικές ομάδες χειμάζονται από τα νέα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

-Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφιση των ανέργων.

-Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

-Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας . ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.
-Καμιά παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων .
-Καμιά παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (αναπεργία) των εργοδοτών.

-Επανασύσταση των φορέων της εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ.

-Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, την ίδια στιγμή που η χώρα μας μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών» έναντι «ανταλλαγμάτων».

Έχουμε χρέος απέναντι στους απομάχους της εργασίας να αντιδράσουμε δυναμικά, να δώσουμε άλλη μια μάχη, τη μάχη των μαχών και βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.
Αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να επιλέξει τι είδους ασφάλεια θέλει.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 'Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ;
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ".