Οι «γιορτές» του Ελληνικού Ιχνηλάτη στη Νάουσα και την Σιάτιστα

ixnilatis naousa1

Στις 5-6 Σεπτεμβρίου στον Νομό Ημαθίας και στις 12-13 του ίδιου μήνα στον Νομό Κοζάνης πραγματοποιήθηκαν δύο πολυσύνθετες εκδηλώσεις-γιορτές για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη. Με αγώνες ιχνηλασίας το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη και αντίστοιχα το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στους νομούς που προαναφέρθηκαν, μαζί με σεμινάριο συζήτηση για αγώνες, μορφολογία και εργασία στη Νάουσα στις 5 Σεπτέμβρη.

Επίσης στις 12 Σεπτέμβρη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο «μαμούθ», 4 ωρών, στον Νομό Κοζάνης, με διάλεξη του θηραματολόγου Χρήστου Σώκου με θέμα τον λαγό και ακολούθησε ο ειδικός στο κυνήγι του αγριόχοιρου Γιάννης Αμπατζίδης.

Επειτα έγινε ανάλυση των κανονισμών αγώνων από τον κριτή αγώνων και διεθνή κριτή μορφολογίας Αθανάσιο Γκόπη καθώς και του μορφολογικού στάνταρ.

Εργασία φυλής...

Η εκδήλωση έκλεισε με ανάλυση και ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΟΦΕΙ, Φώτη Πεσιλή, του φλέγοντος θέματος που ταλανίζει πάρα πολλούς λάτρεις της φυλής, που δεν είναι άλλο από την εργασία της φυλής. Ακολούθησαν στις 6 και 13 Σεπτέμβρη εκθέσεις μορφολογίας στη Νάουσα και στα Σιάτιστα.

Στους αγώνες ιχνηλασίας στο Βέρμιο της Νάουσας νικητής των αγώνων αναδείχτηκε ο Ευάγγελος Καλαμπάκος με μια σκύλα (Ρούμπη) ΒΕΑ 1, ενώ υπήρξε και δεύτερη επιτυχία στην κατηγορία «ζευγάρι», του Βασίλη Τσιάβου με δύο νεαρά σκυλιά κάτω των δύο ετών.

Στην Κοζάνη μοναδικός επιτυχών και νικητής των αγώνων ήταν ο Παναγιώτης Ανδρεάδης με το ζευγάρι Τζακ και Ρίτα (ΒΕΑ 1).

Στην έκθεση μορφολογίας στη Νάουσα καλύτερο θηλυκό και «καλύτερο φυλής» η Μπιρμπίλη Γράμμου ΒΕΚ και καλύτερος αρσενικός ο Δαβάκης Γράμμου ΒΕΚ του Γιώργου Μπακατσούλα.

πηγή: www.ethnos.gr