Απεργιακό κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Κάλεσμα προς τα σωματεία μέλη του απηύθυνε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για σύσκεψη την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Στο κάλεσμα που εξέδωσε αναφέρει: "Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα.

Θέλουν να καταργήσουν ότι απέμεινε σε εργατικό δικαίωμα, στους μισθούς, στις ΣΣΕ, στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Διαλύουν – καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ανοίγουν δρόμο για την κατάργηση των ΒΑΕ, εξαπολύουν νέα φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει πανάκριβα ο λαός και με νέες απολύσεις. Απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς ακόμα και για την πρώτη κατοικία. Απροστάτευτοι οι άνεργοι, εκβιάζονται για ένα κομμάτι ψωμί ανασφάλιστοι. Οι αγρότες μαζί με τους μαγαζάτορες και μικρούς επαγγελματίες είναι αντιμέτωποι με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια και φόρους.

Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για την στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρούς και προσωπικό, το πρόβλημα συνεχίζει να είναι οξυμένο, όπως και για τους άνεργους ανασφάλιστους που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλα τα Σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, Φορείς και Συλλόγους. Ενιαία να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά την νέα επίθεση σε εργάτες, αγρότες, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ διατηρώντας τις διαφορετικές εκτιμήσεις για διάφορα ζητήματα.

Δεν ανεχόμαστε αυτή την βαρβαρότητα, δεν ανεχόμαστε συνδικάτα να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε την πάλη να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Στη σύσκεψη της Τετάρτης καλούμε τους Προέδρους Συλλόγων και Φορέων της περιοχής μας. Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, να προχωρήσουμε σε δυναμικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 22/10, ώρα 7.00μ.μ. στην Πλατεία και να προετοιμαζόμαστε για Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Να μην περάσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια.
Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει ανήμπορους ή απροετοίμαστους.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας.
Δεν θα συναινέσουμε στον σφαγιασμό μας.
Αν η κυβέρνηση επιδιώξει να νομοθετήσει άμεσα αυτή την εβδομάδα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σε άλλη μέρα.

Σας καλούμε να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε και κυρίως να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την πάλη μας ενάντια στη νέα επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου".