Οι απόστρατοι Ημαθίας σε διήμερο προσκύνημα στο Ύψωμα 731 στα στενά της Κλεισούρας

apostratoi

Το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας σχεδιάζει διήμερο προσκύνημα στο Ύψωμα 731 στα στενά της Κλεισούρας και στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο στους Βουλιαράτες στη Βόρειο Ήπειρο, κατά την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» (27 & 28 Οκτ 2015).

Στην ανακοίνωση το Παράρτημα αναφέρει: "Θα προσφερθεί πλήρης ενημέρωση για τα γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα της περιοχής που θα επισκεφθούμε. Η πρώιμη πλοήγηση στο Διαδίκτυο δίνει αμέτρητες πληροφορίες για την Εαρινή Επίθεση των Ιταλών το 1941, τον ηρωισμό και τη θυσία των ανδρών του 2ου Τάγματος του 5ου Συντάγματος που αμύνθηκε του Υψ. 731 με Διοικητή Τάγματος, τον τότε Ταγματάρχη Δημήτριο Κασλά.

Το μέχρι τώρα διαμορφωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
27 Οκτωβρίου 2015: Βέροια – Κακαβιά – Κλεισούρα – Ύψ.731 – Τεπελένι – Δερβιτσιάνη (όπου πιθανότητα καλλιτεχνικού προγράμματος από τους μαθητές των σχολείων στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού ή και δείπνου μετά μουσικής) – Αργυρόκαστρο (διανυκτέρευση).
28 Οκτωβρίου 2015: Αργυρόκαστρο – Βουλιαράτες (Δοξολογία – επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων – παρέλαση τοπικών σχολείων) – Κακαβιά – Καλπάκι (ξενάγηση στο Μουσείο) – Μέτσοβο (γεύμα) – Βέροια.

Το κόστος μεταφοράς και διαμονής στο ξενοδοχείο, είναι κατ' άτομο 65€ σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ σε μονόκλινο αυξάνεται, με πρωινό. Περιλαμβάνεται η αμοιβή Ελληνίδας ξεναγού από τη Β. Ήπειρο. Επιπλέον έξοδα, περί τα 60€ ανά 8 άτομα για την ανάβαση στο ύψωμα 731 με οχήματα 4Χ4, για όσους το επιλέξουν, αν ο καιρός το επιτρέπει.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχών και την οικονομική τακτοποίηση μέχρι 20 Οκτ 2015, ώστε να οριστικοποιηθεί και πιστοποιηθεί το ταξίδι και η συμμετοχή.

Προσκαλούνται τα Μέλη, οι Φίλοι και κάθε Ενδιαφερόμενος, να δηλώσει συμμετοχή σε αυτό το σπάνιο προσκυνηματικό ταξίδι σε έναν εκτός συνόρων αιματοβαμμένο τόπο θυσίας Ελλήνων, στα Γραφεία του Παραρτήματος, ώρες 11:00-13:00, καθημερινές. Η προτεραιότητα δηλώσεως θα είναι ο καθοριστικός παράγων της συμμετοχής".