Επίσκεψη του Μορφωτικού Ακολούθου των ΗΠΑ στην Πρωτοβουλία για το Παιδί

protovoulia amerikan

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Πρωτοβουλία για το Παιδί ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Michael Snyder, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη κ. Ιωάννα Κουτσουνάνου.

Ο κ. Snyder επισκέφθηκε κατ' αρχήν το Κέντρο Αναφοράς και παροχής συμβουλευτικής και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στη Βέροια. Εκεί, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, η Διευθύντρια κ. Θεοδώρα Νιώπα και η Υπεύθυνη Παιδαγωγός κ. Ολυμπία Πητσιάβα, είχαν την ευκαιρία να τον ενημερώσουν για το έργο που επιτελείται στις δύο αυτές Δομές και να αναφερθούν στα προβλήματα και στις προοπτικές τους. Ο κ. Snyder άκουσε με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σημειώνοντας τα σημεία που εντόπισε ως σημαντικά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Βεργίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Snyder ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού της Βεργίνας, ήρθε σε επαφή με το προσωπικό και τα φιλοξενούμενα παιδιά και άκουσε εξίσου προσεκτικά την Διευθύντρια κ. Μαρία Πανταζή να αναφέρεται στο έργο και τις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθούνται.

Τέλος, ο κ. Snyder επισκέφθηκε και το Πολυδραστικό Κέντρο της Βεργίνας, στο οποίο ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τη φιλοσοφία λειτουργίας του.
Ο Πρόεδρος της ΠγτΠ ευχαρίστησε τον κ. Snyder για την επίσκεψή του και ζήτησε από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ να βοηθήσει περαιτέρω στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των επιστημονικών επαφών του Οργανισμού με Πανεπιστήμια και συγγενείς Δομές στις ΗΠΑ. Ήδη η πρεσβεία των ΗΠΑ υποστήριξε την συμμετοχή της ΠγτΠ ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο 31st International Symposium for Child Abuse , που πραγματοποιήθηκε στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ (αποστολή της Κοινωνικής Λειτουργού της ΠγτΠ κ. Θεοδώρας Νιώπα στο διάστημα 23 Μαρτίου έως 26 Μαρτίου 2015). Ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε τη μεγάλη σημασία που θα έχει για την επιστημονική ενδυνάμωσή του Οργανισμού η συνέχιση αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερα σε εξειδικευμένα θέματα κακοποίησης ανηλίκων και φροντίδας πολυθυματοποιημένων παιδιών. Ο κ. Snyder εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για τη γνωριμία του με τις Δομές και τους ανθρώπους της ΠγτΠ και δήλωσε την επιθυμία του να συμβάλει στην διμερή αυτή συνεργασία.