Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υποδέχτηκε τη “Φλόγα της Αγάπης”

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υποδέχτηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου τη “Φλόγα της Αγάπης” της 13ης Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α). Η εκδήλωση, με την συμμετοχή των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών Μελίκης, Τρικάλων, της ομάδας εθελοντών αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της τοπικής κοινότητας Λιανοβεργίου, χαρακτηρίστηκε από την παρουσία πλήθους κόσμου κι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η παραλαβή της Φλόγας έγινε μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, από τον χρυσό πρωταθλητή των Special Olympics Νίκο Τουλίκα και στην συνέχεια ακολούθησε Λαμπαδηδρομία, με συνοδεία αστυνομικού οχήματος, κονβόϊ μοτοσικλετιστών, αθλητικούς συλλόγους, προσκόπους, εκπαιδευόμενους από το μικτό κέντρο “Τα παιδιά της Άνοιξης”, εθελοντές αιμοδότες και πλήθος κόσμου επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Μακεδονομάχων – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Δ. Βετσοπούλου - Αριστοτέλους μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη μας.

Η Φλόγα της Αγάπης κατέληξε ξανά μπροστά στο Δημαρχείο, όπου ο χρυσός αθλητής μας Νίκος Τουλίκας άναψε τον βωμό, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Ναλμπάντη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Μπρουσκέλη, Δημοτικών Συμβούλων και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, κυρίου Αστέριου Καρούλια.

Στη ζεστή και όμορφη εκδήλωση που ακολούθησε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμήθηκαν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης, Τρικάλων και οι ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιανοβεργίου. Επίσης, οι εθελοντές αιμοδότες Νατσίδης Πασχάλης, Καρδουλαμά Αγγελική, Καρατενίζης Ιωάννης και Φετεινίδης Σωκράτης τιμήθηκαν διότι είχαν τις περισσότερες συμμετοχές στις εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργάνωσαν οι τοπικοί φορείς.
Στην συνέχεια, ακολούθησε ομιλία από την κυρία Παπαϊορδάνου Χρύσα, επισκέπτρια υγείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η οποία τόνισε τα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς αίματος προς τον συνάνθρωπό μας που το χρειάζεται και το έχει ανάγκη .

Τέλος, οι μελωδικές φωνές των χορωδιών του Δήμου, “Μελισσάνθη” και “Αλεξανδρινές Φωνές” μάγεψαν το κοινό και έκλεισαν με μια ξεχωριστή νότα την εκδήλωση που σαν στόχο, είχε να μεταδώσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη.

O Δήμος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά:
• Την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου μας που στηρίζουν ενεργά τις δράσεις εθελοντισμού που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Δήμου.
• Τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, κ. Γεώργιο Μυρίσα που βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας στη πόλη μας.
• Τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, κ. Αστέριο Καρούλια που στηρίζει τις εθελοντικές μας δράσεις.
• Τους τοπικούς Συλλόγους και τις Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών
• Την Ομάδα εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας που συμμετέχει ενεργά και στηρίζει, τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου μας.
• Τις Χορωδίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, τους Προσκόπους και τα μέλη του μικτού κέντρου “τα Παιδιά της Άνοιξης”.
• Τους Αθλητικούς Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν ενεργά στη Λαμπαδηδρομία.
• Τον Σύλλογο “Moto Τravellers” Ημαθίας.
• Το κατάστημα “ΒΑΦΑ” και τη διαφημιστική εταιρία “Silk & Design, Πουρτσίδη-Καραγιάννη Ο.Ε.» για την ευγενή χορηγία τους.

Και όλους όσους συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή, καθώς και το κοινό που στήριξε με την παρουσία του την όλη εκδήλωση.
Τα μέλη της ομάδας εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας, εύχονται ενδόμυχα, το μήνυμα της 13ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, να αγγίξει τις καρδιές όλων μας, να μας ευαισθητοποιήσει και να μας παροτρύνει να γίνουμε δωρητές αίματος, ιστών και οργάνων σώματος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Από τον δήμο Αλεξάνδρεια ανακοινώθηκαν τα εξής: "Καλείστε να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Εθελοντική ομάδα του Δήμου μας, στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, από τις 9:οο το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, κάνοντας το μήνυμα της 13ης Λαμπαδηδρομίας πράξη".