Η «Φλόγα της Αγάπης» ...φώτισε τον Δήμο Βέροιας

 lampadidromia2015

Το Δήμο Βέροιας διέσχισε την Κυριακή το απόγευμα η «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Πρώτος σταθμός ήταν η Βέροια και μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης ο αθλητής χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας Γρηγόρης Σανίκης άναψε το βωμό, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, του Αντιδημάρχου και Προέδρου του ΚΑΠΑ Θεόφιλου Κορωνά, Δημοτικών Συμβούλων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην συνέχεια παιδιά όλων των ηλικιών μετέφεραν τη φλόγα από τη Βέροια και μέσω Μακροχωρίου στη Νέα Νικομήδεια για να καταλήξει στο γήπεδο του χωριού, όπου εκεί ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης μαζί με τον τιμώμενο πρόσωπο (για την εθελοντική του προσφορά τιμήθηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας), τον Ευθύμη Χατζαρίδη, άναψαν το βωμό. Η εκδήλωση έκλεισε με απονομές τίτλων συμμετοχής στα παιδιά που πήραν μέρος στην λαμπαδηδρομία και στην συνέχεια με τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ και ΓΑΣ Βέροια με των παλαιμάχων της Νέας Γενεάς Ν. Νικομήδειας, με νικήτρια την ομάδα της Βέροιας με σκορ 5-2.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας Ευτυχία Καδόγλου καλωσορίζοντας την «Φλόγα της Αγάπης» είπε ότι «κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι μας εμπιστεύονται. Φέτος διέσχισε την πόλη της Βέροιας και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη για τη βοήθεια και την συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστούμε και τον Πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλο Κορωνά, την Δημοτική Σύμβουλο Σοφία Ελευθεριάδου που κατόπιν προτάσεώς της ιδρύθηκε ο Σύλλογος Αιμοδοτών Δήμου Βέροιας όπως και τον καθένα που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησε».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε πως «όταν τέθηκε το θέμα της πορείας της λαμπαδηδρομίας, η μοναδική σκέψη ήταν από τη Βέροια για τη Νικομήδεια η οποία έχει μακρά παράδοση στην αιμοδοσία, σε σχέση με τα άλλα χωριά του Δήμου μας».

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος από την πόλη της Κοζάνης και συνεχίζει το πανελλήνιο ταξίδι της περνώντας και από διάφορες πόλεις, για να καταλήξει στη Λαμία, όπου θα διοργανωθεί η 28η Αμφικτιονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Στόχος της «Φλόγας της Αγάπης» είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πανελλαδικά σε θέματα εθελοντισμού και κυρίως σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας μεταλαμπαδεύοντας μηνύματα αλτρουισμού και προσφοράς.