Υποδοχή της Ιεράς Λειψανοθήκης των Αγίων Αποστόλων στην Μονή Καλλίπετρας

kallipetra pan1

Με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (7/9) ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας που βρίσκεται στις όχθες του Αλιάκμονα.

Στο πανέμορφο φυσικό τοπίο όπου βρίσκεται η Μονή συνέρρευσε σήμερα πλήθος κόσμου για την υποδοχή της Ιεράς Λειψανοθήκης των Αγίων Αποστόλων που από το απόγευμα και για ένα μήνα θα φιλοξενείται στο μοναστήρι.

"Το πολύπαθο και ταπεινότερο όλων των μοναστηριών της Μητροπόλεως", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Παλαμάς, "το πιο περιφρονημένο από όλα, σήμερα δέχθηκε αποστολική επίσκεψη, τους πρώτους και κορυφαίους της Οικουμένης και όλων των εποχών, μια επίσκεψη ανεπανάληπτη που γέμισε το Μοναστήρι μας από ευλογία και χάρη".

Η Ιερά Λειψανοθήκη μεταφέρθηκε με Στρατιωτικό όχημα και εντολή του Μεράρχου Βεροίας κ.Νομικού ο οποίος είναι τακτικός προσκυνητής της Μονής και εκκλησιάζεται τακτικά σε αυτήν. Η Ιερά Λειψανοθήκη αφίχθηκε στις 19:00 και στη συνέχεια ξεκίνησε ο υπαίθριος Μέγας Εσπερινός με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, ψαλτών και πραγματικά κοσμοσυρροή προσκυνητών. Η ατμόσφαιρα υπήρξε ειδυλλιακή καθώς θύμιζε περιγραφές του μεγάλου θρησκευόμενου λογοτέχνη Παπαδιαμάντη.

kallipetra pan2

Στην τελετή παρεβρέθηκαν ο τ.υπηρεσιακός υπουργός κ.Φράγκος Φραγκούλης, ο δήμαρχος Βεροίας κ.Βοργαζίδης, ο πρώην διευθυντής πυροσβεστικής κ. Ντόβας Διονύσης, παράγοντες του Νομού, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και πολλοί άλλοι.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την τέλεση υπαίθριας αγρυπνίας στην αυλή του Μοναστηριού, ενώ την Τρίτη (8/9) θα τελεστεί δεύτερη πρωινή Θεία Λειτουργία για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών.