Η εορτή του αγίου Παντελεήμονος στη Βέροια

 

Το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Την Κυριακή το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμoνος.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Κωνσταντίνου Παπαμανώλη από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου αρχιμ. Εφραίμ λαμβάνοντας το όνομα Εφραίμ.

Την Δευτέρα  το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Σεβαστείας κ. Δημητρίου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Τζιουρτζίου κ. Αμβροσίου (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Επίσης τελέστηκε η εις διάκονο χειροτονία του μοναχού Παϊσίου Παλαιά, ο οποίος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.