Επιθετικότητα και σκύλος – φταίει η κακή εκπαίδευση;

skilos epithetik

Για διάφορους λόγους και με διάφορους τρόπους, μπορεί να εκδηλωθεί η επιθετικότητα στον σκύλο σας.

Ποιες είναι οι κυρίαρχες μορφές επιθετικότητας στον σκύλο σας;

1. Επιθετικότητα σε τρίτους

Αυτός ο τρίτος συνήθως είναι το αφεντικό. Θα το αντιληφθείτε έντονα από τον τρόπο που ο σκύλος σας γαβγίζει αλλά και από κάποια έντονα ερεθίσματα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν την συμπεριφορά του. Μερικά κουτάβια γεννιούνται έτσι ή λαμβάνουν πιο ισχυρά κάποια χαρακτηριστικά της φυλής τους.

Η συμπεριφορά που προδίδει κάποια μορφή επιθετικότητας συνήθως είναι το συχνό δάγκωμα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, η αποφυγή των χαδιών όπως τα άλλα σκυλάκια και η έντονη κτητικότητα των παιχνιδιών τους ή του φαγητού τους.

Το μυστικό εδώ είναι η επιλογή ενός και μόνο αφεντικού, το οποίο με συνεχή προσπάθεια θα πρέπει να διαμορφώσει και την συμπεριφορά του ζώου του. Φυσικά, απαραίτητη είναι η εκπαίδευση σκύλων. Οι εκπαιδευτές σκύλων σε συνεργασία με το ίδιο το αφεντικό, μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά σας, με μεγάλη επιτυχία.

2. Επιθετικότητα σε μικρά παιδιά

Εδώ κάτι έχει πάει στραβά με την εκπαίδευση του σκύλου σας! Αυτά τα σκυλιά επιδεικνύουν ζήλια, επιζητώντας την αγκαλιά των αφεντικών τους, τα οποία με την σειρά τους δίνουν την σημασία τους σε κάποιο μικρό παιδί. Το ότι μπορεί ο σκύλος να ενεργοποιείται στον έσχατο βαθμό από τις φωνές των παιδιών που παίζουν με μία μπάλα για παράδειγμα, είναι κάτι που δεν σχετίζεται απόλυτα με την επιθετικότητα αυτή καθαυτή.

3. Επιθετικότητα σε σκύλο ή γάτα

Συνήθως συμβαίνει στα σκυλιά των μονοκατοικιών, τα οποία επιδίδονται στο αγαπημένο τους sport: το κυνήγι της γάτας! Επίσης σε αυτήν την κατηγορία συμμετέχουν και σκυλιά που έχουν μπλέξει σε σκυλοκαβγά και έκτοτε φοβούνται και γαβγίζουν μανιωδώς όταν συναντάνε άλλο σκύλο.

Αν θέλετε να καλύψετε την εκπαίδευσή του σκύλου σας με την βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών, τότε απευθυνθείτε στους αναγνωρισμένους και βραβευμένους εκπαιδευτές του Marathon – Land. Διαβάστε περισσότερα για την εκπαίδευση σκύλων.